profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke: Ja esmu M-Sport vajadzīgs, viņiem ir mans telefona numurs

Go4speed 18.10.2023 - 10:59 Mīke: Ja esmu M-Sport vajadzīgs, viņiem ir mans telefona numurs
Foto: Ivo Nesrovnal

Ziemeļīrijas rallija braucējs Kriss Mīke neslēpj, ka jaunajā sezonā labprāt sēstos pie M-Sport ''Ford Puma Rally 1'' mašīnas stūres.

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Ots Tanaks atkal pievienojas Hyundai, ar M-Sport komandu sākuši saistīt dažādus rallija braucējus. Tagad parādījies arī vecmeistara Mīkes vārds.


Foto: Honza Froněk

44 gadus vecais Mīke no WRC izstājās pēc 2019. gada sezonas, kad viņam netika piedāvāts jauns līgums ar Toyota WRC komandu. Kopš tā laika viņš ik pa reizei piedalījies mazākos rallijos, kā arī strādājis par Škoda Motorsport testpilotu.

Mīke atgriezās sacīkstēs šogad, kad viņam pēc Kreiga Brīna nāves tika piedāvāta vieta Hyundai Portugal komandā. Portugāles rallija čempionātā ziemeļīrs piedalījās sešos rallijos, no kuriem četros viņš uzvarēja, bet divos izstājās. Nestartējot sezonas pirmajos divos posmos, Mīke Portugāles čempionātā šogad izcīnīja piekto vietu.


Foto: Luís Filipe Ferreira

Mīke atklāja, ka nedomā par rallija braucēja karjeras beigšanu. ''Man joprojām patīk braukt ar rallija mašīnām. Nākamgad man paliks 45, bet joprojām jūtos labi un motivēts. Neesmu zaudējis cīņassparu,'' portālam autosport.pt sacīja Kriss Mīke.

Kad kāds žurnālists Mīkem jautāja, vai viņš būtu gatavs pievienoties M-Sport, kuram varētu būt vajadzīgs pieredzējis braucējs savā komandā, ziemeļīrs atbildēja: ''Kāpēc gan ne? Ja M-Sport šefam Malkolmam Vilsonam tas ir vajadzīgs, viņam ir mans tālruņa numurs."

Mīke savā karjerā WRC uzvarējis piecos rallijos, bet 13 reizes viņš kāpis uz goda pjedestāla. Tāpat sportists WRC izcīnījis 94 uzvaras ātrumposmos.

Šobrīd M-Sport vēl nav paziņojusi savu braucēju izvēli nākamajam gadam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png