profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc smagās avārijas Čīles WRC Lubē pārtrauc sadarbību ar pieredzējušo stūrmani

Go4speed 16.10.2023 - 23:03 Pēc smagās avārijas Čīles WRC Lubē pārtrauc sadarbību ar pieredzējušo stūrmani
Nikolā Žilsū un Pjērs Luī-Lubē

M-Sport komandas franču rallija braucējs Pjērs Luī-Lubē šo sezonu startēja ar stūrmani Nikolā Žilsū, kurš ilgus gadus bija Tjerī Noivila stūrmanis. Lubē šī nav veiksmīga sezona, jo vairākos posmos pievīla gan tehnika, gan arī sportists pats pieļāva kļūdas.

Pēc pēdējās neveiksmes Čīles WRC posmā, kur Lubē piedzīvoja iespaidīgu avāriju, franču sportists paziņoja, ka viņš izbeigs sadarbību ar pieredzējušo Žilsū. Jau pēc avārijas Lubē teiktais lika noprast, ka, iespējams, pie avārijas vainīgs stūrmanis. ''Neko negribu tagad teikt, jo jānoskatās video. Vai kļūda bija stenogrammā? Nē, nē, tas nav ar to saistīts. Arī nekas nesalūza mašīnai,” uzreiz pēc negadījuma toreiz teica Lubē.


Foto: Vladislav Maschl

Tagad franču rallija braucējs, kura šīs sezonas labākais rezultāts ir divas sestās vietas, atzina, ka pārtrauc sadarbību ar Žilsū. ''Neskatoties uz mūsu kopīgo apņēmību padarīt mūsu sadarbību veiksmīgu, mūsu ceļi šķīrās ātrāk nekā gaidīts. Pieredzi, ko tu man devi šajā WRC sezonā, varēšu ņemt gadiem ilgi. Novēlu nākotnē tev, Nikolā Žilsū, visu to labāko," savā Facebook profilā rakstīja 26 gadus vecais Pjērs Luī-Lubē.

Tikmēr Žilsū atzina, ka viņš neesot gaidījis šādu lēmumu. ''Tas bija viņa vienpusējs lēmums, ko es tiešām negaidīju. Es tiešām nesaprotu,'' saka Nikolā Žilsū, kurš noraida izskanējušās runas, ka avārijā Čīlē vainīgs būtu viņš. ''Lai gan es to avāriju noskatījos vairākas reizes  onboard kamerā, neredzu vietu, kur kļūdījos. WRC man ir 246 ralliji un 46 reizes kāpu uz goda pjedestāla. Jā, neesmu ideāls, taču nedomāju, ka man par to jāattaisnojas,” tā 41 gadu vecais Nikolā Žilsū, kurš kopā ar Noivilu uzvarēja 13 WRC posmos.  

Zināms, ka Centrāleiropas rallijā Lubē stūrmanis būs Bendžamins Veilas, kurš pagājušajā sezonā startēja kopā ar Sebastjanu Ožjē.

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png