profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks Čīles WRC rallijā izcīna savu otro uzvaru sezonā

Go4speed 01.10.2023 - 20:26 Tanaks Čīles WRC rallijā izcīna savu otro uzvaru sezonā
Ots Tanaks

Ar Ota Tanaka uzvaru svētdien noslēdzās Čīles WRC rallijs. Otrajā vietā finišēja Tjerī Noivils, bet trešais palika Elfins Evans.

Sacensību otrā diena lieliska padevās Tanakam, kurš pirmajos trīs dopos trāpīja ar pareizo riepu izvēli, kas viņam ļāva iekrāt gandrīz minūtes pārsvaru pār otrajā vietā esošo Tēmu Suninenu. Jāatzīmē, ka devītajā dopā vairāki braucēji, startējot ar mīkstā sastāva riepām, pārsita riepas vai arī pilnībā tās iznīcināja, kas arī ieviesa izmaiņas rezultātu kopvērtējumā. Šo braucēju vidū bija abi Toyota komandas braucēji Kalle Rovanpera un Elfins Evans.

Pēc otrās dienas līderis bija Tanaks, kuram 58 sekundes zaudēja Suninens, bet minūti un 12 sekundes atpalika Tjerī Noivils.


Tjerī Noivils

Svētdien sportisti veica noslēdzošos četrus dopus. Kā jau tas tika prognozēts, piesardzīgi brauca Ots Tanaks, kura pārsvars bija ļoti liels. Tikmēr sīva cīņa par otro vietu izvērtās starp komandas biedriem Suninenu un Noivilu, taču priekšpēdējā dopā Suninens nolauza mašīnas rīteni un noskrēja no ceļa, tādējādi izstājoties no rallija. Tas uz otro vietu ļāva pakāpties Noivilam, bet uz trešo – Evansam.

Power Stage ātrumposmā ātrākais bija Kalle Rovanpera, taču savu otro uzvaru šajā sezonā svinēja Ots Tanaks, kuram šī bija 19.uzvara karjerā. Jāatzīmē, ka arī 2019.gadā Čīles rallijā uzvaru svinēja Tanaks. Otrā vieta Noivilam, bet trešā – Evansam. Šī bija otrā reize šosezon, kad uz goda pjedestāla kāpa trīs dažādi auto ražotāji.

Elfins Evans

WRC2 klasē uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Olivers Solbergs, kuram 25 sekundes zaudēja Gas Grīnsmits, bet minūti un divas sekundes atpalika Sami Pajari. Jāatzīmē, ka pēc 11 dopiem līderis bija tieši Pajari, taču otrās dienas noslēdzošajā ātrumposmā viņš zaudēja 49 sekundes un kopvērtējumā atkrita uz trešo vietu.

Kopvērtējumā šīs dienas jubilārs Rovanpera sakrājis 217 punktus, kuram seko Elfins Evans (186), Tjerī Noivils (155) un Tanaks (146). Ražotāju kausā kārtējo čempiontitulu izcīnīja Toyota komanda (466 punkti). Jāatzīmē, ka par WRC3 klases čempionu kļuva soms Rope Korhonens.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png