profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks kļūst par Čīles WRC rallija līderi, Lapi un Lubērs piedzīvo avārijas

Go4speed 29.09.2023 - 23:14 Tanaks kļūst par Čīles WRC rallija līderi, Lapi un Lubērs piedzīvo avārijas
Ots Tanaks

Aizvadīta Čīles WRC rallija pirmā diena, kas bija notikumiem bagāta. Dienas pirmajā ātrumposmā ātrākais bija Ots Tanaks, kurš izmantoja savu lielisko starta pozīciju, kamēr līderi bija spiesti attīrīt trasi. ''Neesmu pārsteigts, jo pārējie būs ātrāki. Bija ļoti sauss un daudz slidenāk nekā domāju. Noteikti viens no sliktākajiem ātrumposmiem, kuru esmu šogad veicis,” pēc finiša teica WRC kopvērtējuma līderis Kalle Rovanapera, kurš Tanakam zaudēja desmit sekundes.

Diemžēl gaužām bēdīgi pirmais ātrumposms beidzās Esapekam Lapi, kurš pēdējā līkumā pirms finiša pieļāva kļūdu un piedzīvoja avāriju. Kā atklāja sportists, tad avārijas rezultātā tika bojāts mašīnas drošības karkass, kas nozīmē to, ka Lapi šis rallijs ir beidzies.


Elfins Evans

Nākamajos divos ātrumposmos ātrākais bija Elfins Evans, kurš tādējādi kļuva par rallija līderi. 2,6 sekundes viņam zaudēja soms Tēmu Suninens, kurš arī izmantoja lielisko starta pozīciju un uzrādīja ātrus laikus. Jāatzīmē, ka trešajā dopā, tobrīd ieņemot ceturto vietu, smagu avāriju piedzīvoja Pjers-Luī Lubērs.

Ceturtajā dopā ātrākais bija Suninens (servisa parkā viņa mehāniķi paspēja nomainīt degvielas tvertni), kurš kļuva par jauno līderi, tobrīd par 3,8 sekundēm apsteidzot Otu Tanaku. Taču nākamajā posmā ļoti ātrs bija Tanaks, kurš kļuva par jauno līderi. Arī noslēdzošajā dienas posmā, kas bija garākais ātrumposms piektdien, ātrākais bija Tanaks.


Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Līdz ar to pēc pirmās dienas vadībā ir Tanaks, kurš pēdējo reizi līderis pēc piektdienas ātrumposmiem bija pagājušajā gadā Jaunzēlandē. Otrais, atpaliekot 4,2 sekundes, ir Suninens, bet trešais – Evans. Rovanpera, kurš noslēdzošajā dopā pieļāva kļūdu, pēc pirmās dienas ir piektais, atpaliekot 38,7 sekundes. Septītais ātrākais pēc pirmās dienas ir Gregoirs Munsters, kuram šis ir pirmais rallijs ar Rally1 automašīnu.


Sami Pajari

WRC2 klasē ļoti ātrs bija Sami Pajari, kurš bija ātrākais četros no sešiem dopiem. Dienas izskaņā Pajari ir pirmais, par 13,3 sekundēm apsteidzot Oliveru Solbergu. Trešais ir Nikolajs Grjazins, kurš priekšpēdējā ātrumposmā uzmeta nelielu kūleni (noslēdzošajā dopā arī sagriezās), tādējādi noslēdzošo dopu veicot bez priekšējā vējstikla un ar brillēm.

Rallija rezultati:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png