profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirelli aiziet no WRC, no 2025.gada WRC būs jauns riepu piegādātājs

Go4speed 21.09.2023 - 11:13 Pirelli aiziet no WRC, no 2025.gada WRC būs jauns riepu piegādātājs
Foto: wrc.com

Itālijas riepu ražotājs Pirelli paziņojis, ka neiesniegs piedāvājumu FIA jaunākajā riepu konkursā, kas nozīmē to, ka no 2025.gada pasaules rallija čempionātā būs jauns riepu piegādātājs.

Itālijas riepu ražotājs šobrīd ir oficiālais riepu piegādātājs visām WRC kategorijām pēc tam, kad 2019. gadā uzvarēja FIA izsludinātajā konkursā, kas paredzēja riepu piegādi no 2021. līdz 2024. gadam.

FIA jūlijā izsludināja WRC riepu konkursu, aicinot riepu zīmolus pieteikt savu kandidatūru un kļūt par vienīgo čempionāta riepu piegādātāju no 2025. līdz 2027. gadam. Kļuvis zināms, ka Pirelli šajā konkursā vairs nepiedalīsies.


Foto: Miroslav Štokr

"Pirelli nav iesniedzis savu kandidatūru WRC ar riepu apgādāšanu no 2025. līdz 2027. gadam. Nē, izmaksu taupīšana nebija daļa no šī lēmuma, jo mums ir komanda, kas strādā WRC, un mēs uzskatām, ka šajā periodā esam ieguvuši to, ko vēlējāmies attiecībā uz dalību šajā sporta veidā augstākajā klasē, saka Pirelli vadītājs Mario Izola.

Mēs turpināsim ieguldīt savus resursus ERČ un nacionālajos čempionātos. Mēs turpināsim izstrādāt produktus rallijam, jo tas patiešām ir svarīgi mūsu tehnoloģiju pārnesei uz sniega, ledus un grants seguma, tāpēc mēs vēlamies iesaistīties rallijā. Mēs paplašinām savu darbību vēsturiskajos rallijos un dažos citos čempionātos. Protams, mēs nevaram būt visur, un mums ir jāizdara izvēle. Uzskatu, ka šis periods bija labs, lai pēc diezgan ilga perioda atgrieztos WRC, jo pēdējo reizi WRC automobiļus ar riepām mēs apgādājām 2010. gadā. Pēc desmit gadiem atgriezties WRC bija labs pasākums, lai parādītu mūsu zīmolu WRC augstākajā līmenī, un tagad mēs vēlamies koncentrēties uz citiem virzieniem," tā Izola.


Foto: wrc.com

Līdztekus WRC, Pirelli kopš 2011. gada piegādā riepas arī Formula 1 čempionātā, un paredzams, ka Pirelli saglabās šo līgumu ar turpmāk, jo nesen Pirelli pieteicās FIA aprīlī izsludinātajā F1 riepu konkursā.

Motorsport.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Michelin, MRF un Hankook pretendē uz WRC riepu līguma slēgšanu, sākot no 2025. gada. Atgādināsim, ka no 2011. līdz 2020. gadam WRC riepas piegādāja Michelin.


Foto: MRF Racing

Jāatzīmē, ka ik pa laikam vadošie WRC braucēji kritizēja Pirelli riepas, kuras bieži vien neizturēja sacensībās. ''Ja godīgi, tad ir mazliet žēl, ka neviens ar Pirelli nerunā par šīm problēmām, jo tas ir joks, ko viņi dara. Tas nav nopietni. Visapkārt vienas pārsistas riepas. Vienā gadā mums ar Pirelli ir vairāk pārsistas riepas nekā ar Michelin pa desmit gadiem kopā. Un neviens nerunā par to, jo ir līgumi, sponsori iesaistīti. Tas nav nopietni,'' pēc viena no rallijiem teica Sebastjans Ozjē. Arī Ots Tanaks ir gan izteicies par Pirelli, gan arī pēc pagājušā gada Igaunijas WRC rallija saņēmis sodu par to, ka pēc ''Rally Estonia'' finiša viņš nenēsāja WRC rīkotāja piešķirto Pirelli zīmola cepurīti, tādējādi izsakot pretenzijas Pirelli virzienā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png