profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Ar šo 'Ford Puma Rally1' automašīnu nevar aizbraukt līdz uzvarai

Go4speed 14.09.2023 - 00:48 Tanaks: Ar šo 'Ford Puma Rally1' automašīnu nevar aizbraukt līdz uzvarai
Foto: Jakub Pojmicz

Līdz pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas beigām atlikuši vairs tikai trīs posmi, tāpēc ar katru brīdi aktuālāks jautājums ir par to, kur vadošie WRC braucēji turpinās savas karjeras.

Šobrīd braucēju tirgū ir zināms, ka Tjerī Noivils turpinās darbu Hyundai komandā, kuram ir līgums ar Korejas autoražotāju. Nesen jau ziņojām, ka Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala atklāja, tad Hyundai veicot pārrunas ar viņa komandas braucējiem, tai skaitā arī ar Kalli Rovanperu, taču Latvala ir pārliecināts, ka Kalle paliks Toyota vienībā. Vairāki mediji uzskata, ka šobrīd braucēju tirgū tiek gaidīts, ko izlems Rovanpera, jo, ja Kalle, piemēram, pāries uz Hyundai, tas braucēju tirgū var ieviest būtiskas korekcijas.

Protams, viens no lielākajiem nezināmajiem ir tas, ko nākamgad darīs Ots Tanaks. Vismaz šobrīd viņa vietu Toyota vienībā neparedz (Rovanperas pārejas gadījumā uz Hyundai tas var mainīties), jo, kā vēsta somu mediji, tad Toyota esot ''iekšējs džentlmeņu līgums'', kas paredzot, ka Toyota komandā nevar startēt divi WRC čempioni. Jā, šobrīd šajā komandā startē Kalle un Sebastjans Ožjē, taču franču braucējs neaizvada pilnu sezonu, un Ots nākamgad nav ieinteresēts braukt tikai atsevišķus posmus, tā kā to šogad dara Ožjē.


Foto: Vladislav Maschl

Grieķijas rallijā pēc kārtējām tehniskajām problēmām Tanaks igauņu portālam delfi.ee atklāja, ka ''Ar šo ''Ford Puma Rally1'' automašīnu nevar aizbraukt līdz uzvarai. Esmu par to diezgan pārliecināts. Šis gads to ir pierādījis. Tempa trūkums ir acīmredzams. Šis bija pirmais rallijs, kurā balstiekārta darbojās tā, kā tai vajadzētu. Tas bija zināms progress. Viss pārējais joprojām ir grūti.”

Ja pagājušajā gadā Tanaks ilgi nezināja, vai turpinās karjeru 2023.gadā, tad šobrīd viņš atkārtoti apstiprinājis savu nodomu turpināt rallija karjeru, neraugoties uz pašreizējo neveiksmīgo sezonu. Eksperti uzskata, ka, ja Tanaks jau tik atklāti runā par nākamo gadu, tad, visticamāk, viņam jau varētu būt panākta kāda vienošanās.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Tanaks sezonas otrajā pusē visai atklāti kritizēja Hyundai vienību, kas vēlāk vainagojās ar to, ka viņš diezgan skaļi aizcirta durvis un pameta Korejas autoražotāju. Taču, neskatoties uz to, vairums uzskata (un par to arī ziņo kāds itāļu portāls), ka Tanaks, iespējams, atgriezīsies Hyundai komandā, kur tās vadītājs jau iepriekš atklājis, ka meklē ātru braucēju, kurš var cīnīties par uzvarām. "Hyundai" vienības vadītāja Sirila Abitebūla klātbūtne ir galvenais elements, lai viņa vadītā komanda, un galvenokārt komandas prezidents, saprastu, ka labākā pilota klātbūtne (Tanaka) ir tā vērta, lai norītu dažas rūgtās tabletes pēc pagājušās sezonas.

Skaidrs, ka šobrīd nekas nav skaidrs, tāpēc mums atliek tikai gaidīt, kādi vēji pūtīs šajā rudenī vai ziemā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png