profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par fotografēšanu slēgtajā parkā Hyundai komanda saņem nosacītu sodu

Go4speed 11.09.2023 - 11:13 Par fotografēšanu slēgtajā parkā Hyundai komanda saņem nosacītu sodu
Foto: Dirtfish

''Hyundai World Rally Team'' ir saņēmusi rājienu un nosacītu 5000 eiro naudas sodu, jo komandas dalībnieks Akropoles rallijā slēgtajā parkā tika pamanīts fotografējot citu dalībnieku automašīnas.

Visi rallija automobiļi pēc katras dienas nonāk slēgtajā parkā, bet nākamajā rītā piloti un stūrmaņi tos atkal paņem atpakaļ. Automašīnām, kas novietotas slēgtajā parkā, nedrīkst pieskarties.

Saņēmuši ziņojumu no FIA tehniskā delegāta asistenta, tiesneši sodījuši Hyundai, jo sestdienas vakarā TC12D tika pamanīts, ka kāds no komandas personāla slēgtajā parkā fotografē. Par šo pārkāpumu komandai tika piešķirts nosacīts naudas sods 5000 eiro apmērā, kas stāsies spēkā tad, ja gada laikā tiks pieļauti līdzīga rakstura pārkāpumi.


Foto: Vladislav Maschl

Komanda pārkāpa WRC sporta nolikuma 2.13. pantu, kas attiecas uz slēgto parku un nosaka, ka "nav atļautas nekādas darbības, pārbaudes, regulēšanas vai remontdarbi, ja vien tas nav skaidri noteikts šajos noteikumos vai rallija papildu noteikumos un, ja tajā nav pielaistas tikai pilnvarotas amatpersonas". Saskaņā ar Grieķijas Akropoles rallija papildu noteikumiem, vienam komandas dalībniekam ir atļauts iebraukt slēgtajā parkā 20 minūtes pirms paredzētā starta laika, lai pārbaudītu, vai hibrīdsistēma darbojas pareizi. Taču tas neļauj viņiem fotografēt ar mobilo tālruni.

Hyundai komandas vadītājs Tolga Ozakinci tika informēts par šo incidentu neilgi pēc tam, kad tas notika, taču tiesneši uzklausīšanas laikā norādīja, ka "šis komandas biedrs šajā amatā bija jauniņais un rīkojās pēc paša vēlēšanās nofotografēt savām personīgajām piemiņām".

Ozakinci arī paskaidroja, ka šo rīcību fotografēt nav pieprasījis Hyundai. Viņš atvainojās par neuzmanību un piebilda, ka Hyundai nevarēja iegūt priekšrocības, izmantojot fotogrāfijas. Vainīgais komandas pārstāvis pievienojās tiesas sēdē un apstiprināja Ozakinci notikumu izklāstu, apstiprinot, ka viņš nav zinājis par savas rīcības normatīvajiem ierobežojumiem. Viņš atvainojās un uzņēmās atbildību par savu rīcību.

Incidents neietekmē Hyundai Akropoles rezultātus. Dani Sordo izcīnīja trešo vietu, savukārt Esapeka Lappi palika piektais.

Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png