profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanperam trešā uzvara sezonā, igauņu sportistam iespaidīga avārija (VIDEO)

Go4speed 11.09.2023 - 01:08 Rovanperam trešā uzvara sezonā, igauņu sportistam iespaidīga avārija (VIDEO)
Foto: Motorsport.com Polska

Ar Kalles Rovanperas uzvaru svētdien noslēdzās desmitais pasaules rallija čempionāta posms. Neskatoties uz spēcīgajām lietusgāzēm un plūdiem pirms rallija, sacensību laikā lietus vairs nelija.

Pēc sacensību pirmās dienas vadībā bija Tjerī Noivils, taču cieši viņam sekoja (+2,8 sek) Sebastjans Ožjē, kamēr Rovanpera bija trešais. Neveiksmīgs rallija sākums M-Sport komandai. Ceļā uz otro dopu tehnisku problēmu dēļ izstājās Pjers-Luī Lubērs, bet pirms ceturtā dopa riepu montāžas zonā Tanaka automašīnu piemeklēja ūdens sūkņa defekts, kā rezultātā sportists, novēršot tehniskās ķibeles, par 22 minūšu kavējumu viņš saņēma trīs minūšu un 40 sekunžu sodu.


Tjerī Noivils

Otrās dienas desmitajā dopā 10.posmā stūres iekārtas defekta dēļ izstājās tā brīža līderi Noivils, bet dienas noslēdzošajā ātrumposmā piekares defekta dēļ no pirmās pozīcijas izstājās Ožjē. Līdz ar to pēc divām dienām līderis jau bija Rovanpera, kuram divas minūtes un četras sekundes zaudēja Dani Sordo, bet divas minūtes un deviņas sekundes atpalika Somijas WRC uzvarētājs Elfins Evans.

Rallija noslēdzošajā dienā Rovanpera saglabāja savu pārsvaru un, uzvarot arī Power Stage ātrumposmā, izcīnīja savu trešo uzvaru sezonā un otro Grieķijas WRC rallijā. Trešais palika Sordo. No 32.vietas uz ceturto pozīciju aizcīnījās Tanaks.

Kopvērtējumā līderis ar 200 punktiem ir Rovanpera, kuram seko Evans (167) un Noivils (134).


Kalle Rovanpera

Dramatiski notikumi arī WRC2 klasē. Jau piektdienas pirmajā ātrumposmā tehniskas problēmas piemeklēja Oliveru Solbergu. Pēc pieciem dopiem līderis bija M-Sport braucējs Adriens Formo, taču dienas noslēdzošajā dopā sportists pārsita riepu, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz 11.vietu. Tāpat neveiksmīgs sākums Andreasam Mikelsenam, kurš divos posmos pēc kārtas pārsita riepas, kas viņu pēc pirmās dienas ierindoja 12.vietā.

Otrajā dienā Mikelsens lidoja pa trasi, uzvarot visos sešos dopos. Tas viņam kopvērtējumā ļāva pakāpties uz trešo vietu. Pēc pusdistances līderis WRC2 klasē bija Joans Rosels, taču arī viņš pamanījās pārsist riteni. Līdz ar to pēc divām dienām līderis bija Gas Grīnsmits, kuram sekoja Mikelsens (+12 sek) un Rosels.


Andreas Mikelsens

Noslēdzošajā dienā Mikelsenam izdevās noķert un apdzīt Grīnsmitu, tādējādi tiekot pie savas trešās uzvaras šajā sezonā! Otrais palika Grīnsmits, bet trešais – Rosels.


Foto: Motorsport.com Polska

Jāatzīmē, ka neveiksmīgi rallijs iesākās igauņu sportistam Georgam Linamāe, kurš jau otrajā dopā piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Kā redzams video, sportists lielā ātrumā izlidoja no trases. Par laimi, ne ekipāža, ne skatītāji, kuri tobrīd atradās ārmalā, necieta.

Rallija rezultāti:


Kopvērtējums:
1. Rovanperä - 200
2. Evans - 167
3. Neuville - 134
4. Tänak - 119
5. Ogier - 99
6. Lappi - 98
7. Katsuta - 66
8. Sordo - 63
9. Suninen - 34
10. Loubet - 28

Sportista avārija:


Sportista avārija no cita skatu punkta:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png