profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas WRC treniņu ātrumposms tiek atcelts, taču ralliju šobrīd neplāno atcelt

Go4speed 06.09.2023 - 20:52 Grieķijas WRC treniņu ātrumposms tiek atcelts, taču ralliju šobrīd neplāno atcelt
Foto: Dirtfish

Jau ziņojām, ka Grieķijā šobrīd plosās spēcīgas lietusgāzes, kas var ieviest zināmas korekcijas rallija maršrutā. Vētra un lietus ir skāris Akropoles rallija mājvietu, kā rezultātā ap servisa parku ir applūduši vairāki ceļi. Rallija sacensību direktors Pavlos Atanasolas portālam Motorsport.com atzina, ka pēdējo 48 stundu laikā ir nolijis lielākais ūdens daudzums Grieķijas vēsturē.


Eiropā tikai Grieķiju šobrīd ir skāruši plaši nokrišķi

WRC ekipāžām, neraugoties uz apstākļiem, ir izdevies pierakstīt ātrumposmus, lai gan to grafiks tika saīsināts un pat pārtraukts. Tomēr 7.-10. ātrumposma pierakstīšana trešdienas vakarā dažām ekipāžām tika pārtraukta priekšlaicīgi, jo gaismas un lietus dēļ pilsētā tika ierobežota satiksme.


4.septembrī M-Sport komandas laikapstākļu vērotājs Hannes Tonisons atklāja, ka daži laikapstākļu modeļi prognozē tādus lietus apjomus, kādus viņš vēl nekad savā dzīvē nav redzējis. Otrdien Tonisons vēstīja, ka: ''Pirmdien divas stundas pēc tam, kad sāka līt, izbraucu Power Stage ātrumposmu. Tobrīd tur bija ļoti bīstami. Šodien (otrdien) Hyundai inženieri arī centās izbraukt šo ātrumposmu, taču pēc trīs kilometriem viņi atgriezās atpakaļ. Balstoties uz manu pieredzi, varbūt Powerstage pirmos 10,6 km var veikt, bet tikai varbūt. Šobrīd tur atkal līst, tāpēc laikapstākļi atkal ir ļoti slikti, un es nedomāju, ka to dopu varēs veikt. Tas būs brīnums, ja rallijs tur varēs notikt. Starp citu, tas vēl nav oficiāli apstiprināts, bet šķiet, ka ir izmērīts jauns pasaules dienas nokrišņu rekords, kas ir 754 mm,” tā vakar teica Ota Tanaka ilggadējais laikaapstākļu vērotājs.


Un trešdien no rīta piepildījās Hannes teiktais, jo Power Stage ātrumposms no sākotnējiem 19,77 kilometriem tika saīsināts līdz deviņiem kilometriem. Trešdienas vakarā tika paziņots, ka arī Shakedown ātrumposms, kam bija jānotiek ceturtdien no rīta, tiek atcelts, lai arī no rīta tika ziņots, ka to Rally1 ekipāžas varēs veikt tikai vienu reizi.


Neskatoties uz to, ka arī šobrīd spēcīgi līst, un arī rīt visu dienu sola stipru lietu, pasaules rallija čempionāta organizatori neplāno atcelt visu ralliju. ''Par laimi, lietus nav pārāk ietekmējis situāciju,” turpina Atanasolas. ''Braucējiem bija iespēja veikt trases pierakstīšanu, kaut arī ne pašos labākajos apstākļos, taču visos ātrumposmos. Mums nācās par 10 kilometriem saīsināt Power Stage dopu, jo tas bija ļoti sarežģīts un bīstams. Trases pārzinis ir izdevis jaunu maršrutu, un mēs esam saīsinājuši Power Stage, bet, neskaitot to, visi ātrumposmi ir pārbraukti, un braucēji ir gatavi startēt rallijā.''


Trases pierakstīšana. Foto: Vladislav Maschl

Rallijs sāksies ceturtdienas vakarā ar superspeciālo ātrumposmu Atēnu centrā, aptuveni 200 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Lamijas. Pašreizējās laika prognozes paredz, ka ceturtdien un piektdien ir liela iespēja, ka gaidāmi nokrišņi, bet sestdien iestāsies Akropoles rallija karstuma un sausuma apstākļi.

Rallija amatpersonas turpinās uzraudzīt laikapstākļus, lai nodrošinātu braucēju, komandu, organizatoru un skatītāju drošību, taču Atanasolas ir pārliecināts, ka rallijs notiks. ''Absolūti nekāds," viņš atbildēja, kad viņam jautāja, vai ir kāds pieņēmums, ka rallijs varētu tikt atcelts.


Foto: Vladislav Maschl

''Šobrīd, kamēr mēs runājam, piektdienas ātrumposmi izskatās droši, un, runājot par sestdienu, mums priekšā ir divas dienas, lai tie izžūtu, cik vien iespējams, un tie braucējiem sagādās citādu izaicinājumu, nekā viņi gaidīja. Mēs nevaram iet pret dabas stihijām, taču pēdējo divu dienu laikā esam pieredzējuši lielāko ūdens daudzumu, kāds ir nolijis Grieķijas vēsturē.''


Foto: Vladislav Maschl

''Šī ir ļoti liela vētra un lielākā, kādu esam piedzīvojuši pēdējo gadu laikā, taču, par laimi, piektdien mums bija cilvēki, kuri veica pirmos divus ātrumposmus, un tie abi ir diezgan labā stāvoklī un ir braucami. Paredzams, ka naktī lietus beigsies, tāpēc būs 24 stundas, lai tie vēl vairāk izžūtu, kas nozīmē, ka, ja situācija nepasliktināsies, piektdienas ātrumposmi izskatās droši. Mēs darīsim visu, kas būs drošs braucējiem, skatītājiem un visiem rallijā iesaistītajiem.''

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' GRIEĶIJAS WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png