profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas WRC šogad apmeklēja gandrīz 50 000 skatītāju

Go4speed 04.09.2023 - 20:16 Igaunijas WRC šogad apmeklēja gandrīz 50 000 skatītāju
Foto: Sander Ilvest

Kā ziņo sport.postimees.ee, tad Igaunijas WRC posms šogad pulcēja gandrīz 50 tūkstošus līdzjutēju no Igaunijas un ārvalstīm Tartu, Dienvidigaunijas un Peipusa ezera apkārtnes reģionos.

Pozitīvas atsauksmes un atzinīgus vārdus par augsto organizācijas līmeni, priekšzīmīgajiem un kaislīgajiem līdzjutējiem un Igaunijas valsts ieguldījumu par aizvadīto ralliju izteikuši Igaunijas rallija organizatoru komanda, FIA, WRC rīkotājs, starptautiskie līdzjutēji, mediju pārstāvji, kā arī daudzi citi vietējie un ārvalstu partneri.

"Pārstrukturēšana, kas pēdējo gadu laikā notikusi Igaunijas WRC rallija komandā, ir bijusi pareiza un devusi augļus. Iekšēji rallija organizēšana ar šādu mazāku struktūru darbojās ļoti labi, jo visi zināja, ko dara, un darīja to augstā līmenī. To pamanīja un novērtēja WRC rīkotājs, FIA, komandas, citu WRC ralliju organizatori Igaunijā, partneri, Rally Estonia uzvarētāji un, protams, skatītāji. Mēs vienmēr varam paveikt labāk, un mēs noteikti centīsimies to darīt nākamreiz,'' saka rallija direktors Urmo Āva.


Foto: Urmo Sibul

Kā vēsta ''Rally Estonia'', tad, atskatoties uz četriem notikušajiem WRC posmiem Igaunijā, ir iepriecinoši redzēt, ka pēc Covid pandēmijas ir vērojama atveseļošanās, par ko ļoti skaidri liecina 45 216 unikālie skatītāji šī gada rallijā, no kuriem vairāk nekā 8 000 bija no ārvalstīm. Salīdzinot ar pagājušo gadu, ir vērojams 50 procentu pieaugums, un tas ir ļoti iespaidīgs rezultāts. Tas dod cerību, ka ''Rally Estonia'' nākotnē spēs vēl vairāk augt un piedāvāt vēl labāku pieredzi gan sacensību dalībniekiem, gan komandām, gan skatītājiem, un tādējādi palīdzēt vietējiem partneriem sasniegt vēl labākus ekonomiskos rādītājus, kas šogad sasniedza gandrīz 15 miljonus eiro.

''Pasākumi, kas tika atspoguļoti arī plašsaziņas līdzekļos gan pirms rallija, gan rallija laikā, bija ļoti veiksmīgi un iepazīstināja pasauli ar Igauniju. Formula Student demonstrēja inženiertehniskās prasmes un veiklību, bet dejas un dziedāšana parādīja igauņu kultūras nozīmi un vērtību. Vēlos pateikties visiem skatītājiem, kas ieradās vērot Igaunijas WRC ralliju, un atvainojos par nelieliem satiksmes sastrēgumiem. Mēs noteikti centīsimies mācīties no šīm kļūdām un turpmāk strādāt labāk," teikts paziņojumā.

Organizatori saņēma uzslavas arī no M-Sport komandas vadītāja Ričarda Milenera: "Varu godīgi teikt, ka šis ir viens no maniem mīļākajiem rallijiem. Šeit ir daudz fanu, kuri ir zinoši un kaislīgi. Tas nāk par labu sportam, un ir lieliski atrasties šādā vidē. Rallija "Igaunija" organizatori patiešām saprot, kā to visu organizēt. Viņi vienmēr nāk klajā ar jaunām idejām. Šis rallijs ir ļoti labi organizēts."


Foto: Honza Froněk

Ekonomiskā ietekme uz reģionu un Igaunijas valsti sasniedza 15 miljonus eiro, no kuriem gandrīz 2,5 miljoni eiro nonāks tieši valsts kasē. Vairāk nekā 90% no 15 miljoniem eiro tiks iztērēti Igaunijas privātā un valsts sektora uzņēmumos.

''WRC Rally Estonia 2023 bija ļoti inovatīvs daudzējādā ziņā. Mēs kā organizatori centāmies radīt inovatīvus risinājumus, kas nodrošinātu apmeklētājiem vislabāko iespējamo rallija pieredzi, ērtu rallija skatīšanos un tajā pašā laikā dotu ieguldījumu vides aizsardzībā. Pirmo reizi ieviesām digitālo biļešu izmantošanu, kas padarīja ērtāku un ātrāku biļešu iegādes un izmantošanas procesu apmeklētājiem, vienlaikus ievērojami samazinot vienreizlietojamo materiālu ražošanu,” teikts paziņojumā.

''Rally Estonia 2023'' galvenie fakti un skaitļi:
45 216 - Unikālais skatītāju un dalībnieku skaits.
8625 - Ārvalstu skatītāju un dalībnieku skaits, kas sastādīja 19,08% no kopējā skaita.
3545 - Sacensību dalībnieki, komandu dalībnieki un organizēšanā iesaistītās personas.
284 - Kopējais plašsaziņas līdzekļu pārstāvju skaits.

Plašāku sarunu ar ''Rally Estonia'' rīkotāju Urmo Āvu portāls Go4speed piedāvās tuvākajā laikā!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png