profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Akropoles WRC rallija sportisti tiek brīdināti par negaisiem un vētrām

Go4speed 04.09.2023 - 10:42 Akropoles WRC rallija sportisti tiek brīdināti par negaisiem un vētrām
Foto: Vladislav Maschl

Akropoles WRC rallija sportisti ir brīdināti par Grieķijas centrālajā daļā plosošajām vētrām, kas var nopietni traucēt šīs nedēļas nogalē paredzēto pasaules rallija čempionāta posma sagatavošanu un norisi.

Vakar (svētdien) oficiālā biļetenā šīs nedēļas nogales posma norises vietas pārzine Anita Passalis informēja visas komandas un ekipāžas par gaidāmajām ievērojamajām laikapstākļu izmaiņām. Tiek paredzēts, ka spēcīgs lietus prognozējams jau trases iepazīšanās laikā. Biļetenā bija teikts: "Saskaņā ar laika prognozi, rallija teritoriju šķērsos spēcīgs lietus un, iespējams, vētras. Organizators pastāvīgi uzrauga ātrumposmu apstākļus un gatavo ārkārtas plānus gadījumam, ja iepazīšanās ar ātrumposmiem nebūs iespējama, kā plānots.''

"Visiem sacensību dalībniekiem un komandām ir jānostiprina savas teltis un citas konstrukcijas servisa parkā, kā arī pastāvīgi jāuztur apkalpe servisa parkā, ja apvidu skars nelabvēlīgi laika apstākļi."


Foto: Vladislav Maschl

Jāatzīmē, ka tikai pirms pāris dienām Grieķijas varas iestādes apturēja Toyota komandas testus, kur par iemeslu tam bija ugunsgrēka risks teritorijā, jo Grieķijā jau ilgāku laiku ugunsdzēsēji cīnās ar nekontrolējamiem ugunsgrēkiem visā valstī.

Pirms diviem gadiem ralliju arī skāra spēcīgs lietus, taču šī brīža prognozes tiek uzskatītas par sliktākām nekā tās, ar kurām organizatori saskārās 2021. gadā.

"Mēs daudz dzirdam par laikapstākļu maiņu. Mēs sēžam šeit un ēdam vakariņas pludmalē, un ir jauki, taču tiek runāts par negaisa un vētras tuvošanos. Iespējams, ka tās būs sliktākas nekā pirms pāris gadiem. Tas padarītu situāciju diezgan smagu. Šie ceļi jau tik ilgi ir bijuši sausi, ka tas varētu radīt nelielu haosu. Pagaidīsim un redzēsim, kas būs, bet jebkurā gadījumā Akropoles rallijs būs sarežģīts posms," tā portālam Dirtfish atklāja Olivers Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png