profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas iestādes aptur Toyota un Hyundai testus

Go4speed 24.08.2023 - 10:33 Grieķijas iestādes aptur Toyota un Hyundai testus
Foto: @PowerslidePod

Toyota un Hyundai rallija komandas šobrīd atrodas Grieķijā, lai gatavotos pēc divām nedēļām paredzētajām pasaules rallija čempionāta posmam, taču viņu sagatavošanās darbi cietuši neveiksmi.

Somijas portāls rallit.fi raksta, ka pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera trešdien testēja savu mašīnu, taču vienā brīdī varas iestādes apturēja Toyota komandas testus. Iemesls tam bija ugunsgrēka risks teritorijā. Vietējās varas iestādes nolēma paaugstināt ugunsgrēku risku līdz visaugstākajam līmenim, kā rezultātā Toyota tika aizliegts turpināt testus. Vietā, kur Toyota veica testus, gaisa temperatūra paaugstinājās virs 30 grādiem pēc Celsija, kā arī pūta spēcīgs vējš, kur šādos apstākļos meža ugunsgrēki var izplatīties ļoti ātri.

Jāatzīmē, ka Grieķijā jau ilgāku laiku ugunsdzēsēji cīnās ar nekontrolējamiem ugunsgrēkiem visā valstī, kur vairāki ugunsgrēki pietuvojušies bīstami tuvu Atēnām.

Tāpat kā Toyota, arī Hyundai rallija komandas testi tika atlikti. Tomēr abas komandas, iespējams, atsāks gatavošanos Grieķijas rallijam ceturtdien, ja vējš norims.

Arī M-Sport Ford rallija komandai nedēļas beigās Grieķijā jāveic testi. Pašlaik viņu testi nav atlikti.

Grieķijas rallija centrs atrodas Lamijas pilsētā, kurā šogad notikuši vairāki ugunsgrēki. Tomēr organizatori ir apstiprinājuši Starptautiskajai automobiļu federācijai un WRC seriāla rīkotājam, ka sacensības var notikt pilnā apjomā.

Grieķijas rallijs notiks no 7. līdz 10. septembrim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png