profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport ir gatavi Tanaka aiziešanai, taču atzīst, ka esot plāns B

Go4speed 23.08.2023 - 08:54 M-Sport ir gatavi Tanaka aiziešanai, taču atzīst, ka esot plāns B
Foto: Sander Ilvest

Otam Tanakam, kurš šosezon nomainīja Hyundai rallija automašīnu pret Ford, sezona bijusi vilšanos pilna. Zviedrijas WRC posmā Tanaks izcīnīja uzvaru, kas ir viņa vienīgais panākums šogad. Vēl sportista kontā ir 2.vieta Horvātijas WRC rallijā. Punktu ieskaitē viņš šobrīd ieņem ceturto vietu, no līdera Kalles Rovanperas atpaliekot 66 punktus. Uz Tanaku tika liktas lielas cerības pēdējos divos WRC posmos, taču gan rallijs Igaunijā, gan pasaules rallija čempionāta posms Somijā bija pilnīga izgāšanās.

M-Sport vadītājs Ričards Mileners portālam rallit.fi pastāstīja, ka komandas pozīcija sarunās par jauno līgumu nav vislabākā. "Vienmēr ir grūti atrast budžetu, lai varētu nodrošināt labāko braucēju. Tanaks ir viens no labākajiem braucējiem WRC seriālā, tāpēc nav viegli viņu noturēt. Taču mēs vēlamies turpināt sadarbību ar viņu," viņš teica.


Foto: Edgars Leonovs

"Vienmēr ir plāns B. Tas nozīmētu atgriezties pie jaunāka sastāva. Reālistiski es neredzu nevienu no pārējiem labākajiem braucējiem, kuri mainītu komandu, jo viņiem tam nav iemesla," turpina M-Sport vadītājs.

Pēc komandas vadītāja domām Top braucēja nolīgšana nozīmē lielus izdevumus. "Katras sezonas beigās M-Sport notiek tās pašas diskusijas par to, kā risināt budžeta problēmas. Tuvākajos mēnešos mums ir daudz darāmā.''

Šosezon M-Sport, pieņemot darbā Tanaku, visas olas lika vienā grozā. Lai gan komanda vēlētos turpināt sadarbību ar igauni, nebūt nav pārliecības, vai Tanakam ir tāda pati vēlme. M-Sport Ford Puma Rally1 automašīnas izturība šogad nav bijusi tāda, kādu to gribētu gan komanda, gan pats sportists. "Nezinu, vai viņš varētu pievienoties citai komandai," nobeidz Mileners.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png