profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamgad WRC kalendārā, visticamāk, atgriezīsies Polijas WRC rallijs

Go4speed 15.08.2023 - 11:25 Nākamgad WRC kalendārā, visticamāk, atgriezīsies Polijas WRC rallijs
Foto: Jakub Brodzicki

Kā noskaidroja portāls Dirtfish, tad nākamā gada pasaules rallija čempionāta kalendārā būs paredzēti 13 posmi. Jaunais kalendārs tiks paziņots septembra sākumā. Tiek ziņots, ka rallijs nākamgad nenotiks ASV vai Saūda Arābiju, bet, iespējams, būs atgriešanās Polijā vai Argentīnā. Polija tiek uzskatīta par visticamāko variantu.

No 2023. gada posmiem paliks Montekarlo, Zviedrija, Horvātija, Portugāle, Sardīnija, Kenija, Somija (kas nesen parakstīja pagarinājumu līdz 2026. gadam), Grieķija, Čīle, Centrāleiropas rallijs un Japāna. Tikmēr Latvijas posms nākamgad aizvietos Igauniju.

WRC rīkotāji bija strādājuši pie 14 posmu kalendāra 2024. gadam, taču sacensību direktors Saimons Larkins kā iemeslu, kāpēc tika nolemts palikt pie 13 posmu kalendāra, min nepieciešamību čempionātā iekļaut vairāk Rally1 automobiļu.

Polijas rallijs nav iekļauts WRC kalendārā kopš 2017. gada, taču WRC uzskata, ka tas ir vispiemērotākais, lai atgrieztos nākamajā sezonā. Tas potenciāli nozīmētu trīs ātrus grants rallijus 2024. gada kalendārā.


Foto: Jakub Brodzicki

"Polijas atgriešanās pasaules rallija čempionātā vienmēr ir bijis mūsu mērķis pēdējos pāris gadus," teica Larkins. "Ja mēs to varēsim izdarīt nākamgad, mēs uzskatām, ka tā ir iespēja, ko mums vajadzētu izmantot. Ja nē, mūsu mērķis vienmēr ir bijis 2025. gads. Un, atbildot no Īena [Kempbela ERČ čempionāta vadītāja] viedokļa, ja Polija iekļūtu WRC, tas nenozīmē, ka Polija nebūtu ERČ.''

"Tas ir ļoti svarīgs tirgus. Paskatieties, cik mums ir daudz dalībnieku, paskatieties uz auditoriju. Sacensības ir ļoti, ļoti labi vadītas, zināšanas par šo sporta veidu Polijā ir izcilas, mums ir mūsu jaunais televīzijas partneris Motovisia, kas izmanto visu, ko mēs esam ieguvuši, un iegūst ārkārtīgi lielu auditoriju. Tas ir lielisks tirgus visiem. Tur atrodas M-Sport Poland. Mums ir Miko Marčiks, mums ir Kajto Kajetanovičs, tas ir interesants tirgus visiem. Sacensības tur, atmetot drošības problēmas iepriekšējā reizē, kad tur notika WRC, vienmēr ir bijušas milzīgs notikums, un mēs to joprojām redzam arī ERČ.''

Polijas rallijam 2015. gadā FIA piešķīra dzelteno kartīti pēc problēmām ar skatītāju kontroli, un arī 2017. gadā bija nopietnas drošības problēmas, tostarp ziņojumi par ugunsdzēsēju automašīnas iebraukšanu ātrumposmā nepareizā virzienā un skatītāju ignorēšanu no tiesnešu puses, un stāvēšanu pārāk tuvu trasei.


Foto: Edgars Leonovs

Taču Larkins ir pārliecināts, ka tas vairs neradīs bažas. ''Kopš tā laika viss ir mainījies. Rallija uzraudzības programma, pie kuras mēs strādājam kopā ar FIA, Nikolā Klingers nodrošina visas procedūras un politiku. Polijas autosporta federācija ir paveikusi izcilu darbu, uzlabojot katru savu sacensību vadības un drošības pārvaldības daļu ERČ gadu gaitā, un šīs ERČ sacensības, bez šaubām, ir bijušas vadītas atbilstoši augstākajiem standartiem ERČ."

Kempbels piebilda: "Drošības delegāta ziņojumā par abiem gadiem, kad mēs tur bijām, ir teikts, ka drošības rokasgrāmata ir bijusi visaugstākā standarta, un tā būtu jāizmanto kā paraugs visiem mūsu pasākumiem."

Paredzamais 2024.gada WRC kalendārs:
Monte Carlo Rally
Rally Sweden
Safari Rally Kenya
Croatia Rally
Rally of Portugal
Rally Italy Sardinia
Rally Poland
Rally Latvia
Rally Finland
Acropolis Rally Greece
Rally Chile
Central European Rally
Rally Japan
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png