profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Tā bija diezgan stulba avārija (VIDEO)

Go4speed 10.08.2023 - 01:02 Rovanpera: Tā bija diezgan stulba avārija (VIDEO)
Foto: racer.com

Somijas WRC rallijs ļoti labi iesākās WRC kopvērtējuma līderim Kallem Rovanperam, kurš, uzvarot piecos no septiņiem dopiem, bija līderis, tobrīd komandas biedru Elfinu Evansu apsteidzot par 5,7 sekundēm.

Pirms rallija starta Rovanpera, tāpat kā vairums citi sportisti, atzina, ka viņa mīļākais rallija ātrumposms esot Myhinpää, kas WRC atgriezās pēc daudziem gadiem. To Kalle apliecināja ceturtajā 15.51 kilometrus garajā dopā, kad šajā Myhinpää ātrumposmā viņš bija ātrākais. Jāatzīmē, ka ekipāžas vidējais ātrums bija 134,3 km/h.

Taču astotajā dopā, kad šis pats ātrumposms tika veikts atkārtoti, 22 gadus vecais autosportists pieļāva retu kļūdu, piedzīvojot avāriju, tādējādi izstājoties no rallija. Par laimi, Rovanpera un viņa stūrmanis Jonne Haltunens avārijā necieta.

2022.gada pasaules rallija čempions atzina, ka ir šokēts par šo avāriju, jo līdz tam brīdim viņš bija braucis tīri un komforta zonā.


Foto: Vladislav Maschl

"Tā bija diezgan, teiksim tā, stulba avārija. Mēs iebraucām vienā labajā līkumā, kur ātrums bija labs, un arī pēc bremzēšanas šķita, ka viss būs kārtībā," iesāk Kalle Rovanpera. ''Negaidīju, ka kaut kas notiks, un es nezinu, varbūt mazo [zemākas klases] mašīnu līnija ceļā bija ļoti šaura, un es uzbraucu uz kāda s**a, kā rezultātā sekoja sānslīde, kuru nevarēju izlabot.''

Jautāts, vai Rovanpera varēja kaut ko darīt, lai glābtu situāciju, viņš piebilda: "Patiesībā tā bija pirmā reize ilgā laikā, kad man bija kaut kas jādara. Parasti ir tā, ka tu brauc kaut kur ātri un zini, ka esi pieļāvis kļūdu, bet šeit tas notika negaidīti un viss. Mēģināju labot situāciju, bet nevarēju to izdarīt."

Pārdomājot neizmantoto iespēju izcīnīt pirmo uzvaru Somijas rallijā, Kalle piebilda: "Tas ir sarūgtinoši, jo vadībā turējos diezgan labi un braukšana bija diezgan viegla. Nebraucu pāri savām spējām. Man īsti nebija nekādu bīstamu momentu, un tad mums notika šādi, kas vienmēr ir žēl.''

Kopvērtējumā Rovanpera joprojām ir līderis, taču rallija uzvarētājs Elfins Evans tagad atpaliek tikai 25 punktus.

Kopvērtējums:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png