profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Pirmais teikums, kad ieraudzīju stūrmani - labi, ka esam dzīvi (VIDEO)

Go4speed 08.08.2023 - 14:53 Lapi: Pirmais teikums, kad ieraudzīju stūrmani - labi, ka esam dzīvi (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Somu rallija braucējs Esapeka Lapi pastāstījis par savu patiešām biedējošo avāriju, kas pārtrauca cerības uz viņa otro uzvaru Somijas WRC rallijā.

Cīnoties par trešo vietu, Lapi piektdienas piektajā dopā lielā ātrumā ieskrēja kokos, pamatīgi sasitot savu Hyundai i20 N Rally1 automašīnu. Gan Lapi, gan stūrmanis no avārijas izkļuva salīdzinoši neskarti. Lapi avārijā guva potītes pietūkumu, savukārt stūrmanis Janne Ferms tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu profilaktisku ribu rentgenu.

"Protams, ir slikta sajūta izstāties no sacensībām, bet pirmais teikums no manas mutes, kad ieraudzīju Janni, bija "labi, ka esam dzīvi", jo, redzot kokus, bija patiešām bail,” iesāk 2017. gada Somijas WRC uzvarētājs Esapeka Lapi. "Ar mani viss ir kārtībā. Mana potīte ir nedaudz pietūkusi, bet tā nav lauzta. Janne tagad atrodas slimnīcā, kur viņam tiek veikts ribu rentgens, nekāda drāma, tikai piesardzības nolūkos," pēc negadījuma stāsta Lapi.

Lapi paskaidroja, ka kļūdu, kas noveda pie avārijas, bija nepareizi pierakstīts līkums, un somu sportists apstiprināja, ka slapjie apstākļi nebija pie vainas šai avārijai.


Foto: Honza Froněk

''Tā bija kļūda stenogrammā, jo labais līkums tika pierakstīts pārāk optimistiski. Iepriekšējā kreisajā līkumā nedaudz zaudēju mašīnas aizmuguri, tāpēc uz nākamo līkumu man nebija īsti laba līnija. Man nebija izdevības izbraukt to labo līkumu, tāpēc mēs aizbraucām taisni.''

Jāpiebilst, ka Lapi pirms avārijas vairākas reizes atzina, ka nav apmierināts ar savu ātrumu. Sportists zināja teikt, ka brauc maksimāli ātri, taču cīnīties ar Toyota viņam nebija pa spēkam, un arī viņam nebija atbildes uz ātruma deficītu.

"Jutos komfortabli, taču ātrums nebija tāds, kādu vēlējos," turpina Lapi. "Bija sajūta, ka mēs visu darām pareizi un bijām tuvu robežai. Pirmajos ātrumposmos centos braukt prātīgi un pārāk nespiest, un laiki nebija atbilstoši. Ceturtajā posmā braucu ļoti ātri, un man tur bija daži bīstami momenti, un tomēr rezultāts īsti nebija. Toyota komandas braucēji bija pārāk ātri. Nebraucu šeit, lai cīnītos par trešo vietu. Man nav atbilžu. Domāju, ka esam labā līmenī, bet beigās bijām aizmugurē.''


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png