profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi un Rovanpera avarē, uzvaru Somijas WRC izcīna Evans (VIDEO)

Go4speed 06.08.2023 - 15:59 Lapi un Rovanpera avarē, uzvaru Somijas WRC izcīna Evans (VIDEO)
Foto: Vladislav Maschl

Savu septīto uzvaru WRC karjerā un otro Somijas rallijā svētdien izcīnīja Elfins Evans no Toyota komandas.

Neveiksmīgi sacensību otrā diena noslēdzās diviem somu braucējiem. Piektajā dopā avāriju piedzīvoja Esapeka Lapi, kurš tobrīd cīnījās par trešo vietu. Taču astotajā dopā somu līdzjutējiem sekoja vēl lielāka vilšanās – avāriju, būdams līderis, piedzīvoja Kalle Rovanpera. Diemžēl turpinājumā ne Lapi, ne Rovanpera sacensībās neatgriezās.

Tāpat neveiksmīga otrā diena Ford braucējiem, jo trešajā ātrumposmā Luis-Pjērs Lubē piedzīvoja avāriju, bet Tanaku pievīla dzinējs, kas abiem sportistiem lika izstāties.


Foto: Hyundai Motorsport

Pēc otrās dienas līderis bija Evans, kuram 6,9 sekundes zaudēja Noivils. Sacensību trešajā dienā, uzvarot septiņos no astoņiem ātrumposmiem, Evans pārsvaru pār Noivilu palielināja līdz 32,1 sekundēm. Arī noslēdzošajā dienā Evans kontrolēja notikumus un, uzvarot arī noslēdzošajā Power Stage dopā, sportists izcīnīja savu otro uzvaru Somijas rallijā. Otrais finišēja Noivils, bet trešā vieta japāņu braucējam Takamoto Katsuta, kuram šis bija ceturtais goda pjedestāls karjerā. Piekto vietu izcīnīja Jari-Mati Latvala, kurš pēc finiša bija ārkārtīgi priecīgs.

Starp RC2 klases mašīnām ātrākais bija Olivers Solbergs, kuram 30 sekundes zaudēja mājinieks Sami Pajari, kuram, savukārt uzvara WRC2 klasē, jo Solbergs šajā rallijā necīnījās par punktiem WRC2 ieskaitē. Trešais Adriens Formo, bet ceturtais – Nikolajs Grjazins. Ātrs bija arī Emīls Lindholms, taču devītajā dopā sportists salauza mašīnas piekari un izstājās.

Kopvērtējumā Rovanpera joprojām ir līderis, taču Evans tagad atpaliek tikai 25 punktus.

Nākamais WRC posms septembra sākumā notiks Grieķijā.

Rallija rezultāti:


Kopvērtējums:





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png