profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Ātruma deficīts pret Toyota un Hyundai ir diezgan liels

Go4speed 03.08.2023 - 01:05 Tanaks: Ātruma deficīts pret Toyota un Hyundai ir diezgan liels
Foto: M-Sport

Ots Tanaks plāno darīt visu iespējamo, lai Somijā cīnītos par uzvaru pasaules rallija čempionātā, taču brīdina, ka, lai sasniegtu ātrumu, ir nepieciešama "perfekta pakete".

M-Sport-Ford braucējs uz slaveno un ātro grants ralliju dodas ar apskaužamu rekordu - trīs uzvaras pēdējos četros Somijas rallijos, ieskaitot iespaidīgo braucienu pērn, kurā viņš par 6,8 sekundēm pārspēja mājinieku Kalli Rovanperu.

Pēc tam, kad pirms divām nedēļām Tanaks savā mājas rallijā saņēma piecu minūšu sodu par dzinēja maiņu, kas viņam liedza izcīnīt vērtīgus punktus, igauņu sportistam ir nepieciešams ļoti labs rezultāts, lai turpinātu cīņu par WRC čempiontitulu.


Foto: M-Sport

2019. gada WRC čempions sagaida, ka viņam būs grūti atkārtot pērn izcīnīto Somijas rallija rezultātu, kad viņš ar nepietiekami jaudīgo Hyundai automašīnu izcīnīja uzvaru. Tagad Tanaks brauc M-Sport komandas sastāvā, taču apgalvo, ka Ford komanda šobrīd atpaliek no Toyota un Hyundai.

"Šobrīd ātruma deficīts [pret Toyota un Hyundai] ir diezgan liels, un acīmredzot pagājušajā gadā situācija bija citāda," Ots Tanaks sacīja Motorsport.com. ''Somijā patiešām ir nepieciešama perfekta pakete, lai tur būtu ātrākie. Redzēsim, mēs noteikti centīsimies, bet diemžēl mums nav daudz vairāk veiktspējas, ko pievienot tam, kas mums šobrīd ir, bet mēs joprojām darīsim visu no savas puses un skatīsimies, cik tālu mēs varam tikt."

Kamēr Toyota izmantoja pēdējo homologācijas logu, lai Igaunijā ieviestu dzinēja uzlabojumu, M-Sport izvēlējās neizmantot vienu no saviem homologācijas džokeriem, lai uzlabotu Ford Puma veiktspēju. Tā vietā komanda ir strādājusi pie pilnveidošanas ārpus homologācijas džokeriem, koncentrējoties uz iestatījumu un amortizatoru uzlabošanu testa sesijās un nacionālajos rallijos.


Foto: Urmo Sibul

Komandas vadītājs Ričards Mileners uzsver, ka komanda cenšas "darīt visu iespējamo", lai uzlabotu savu pakotni. "Mums vienkārši jāturpina dot Otam visu, ko varam. Es varu garantēt, ka komanda dara visu iespējamo, un tas ir viss, ko mēs varam darīt," Ričards Mileners sacīja Motorsport.com.

"Komandas mehāniķi ir apņēmīgi cilvēki, un viņi ir tikpat neapmierināti kā Ots par mūsu sasniegtajiem rezultātiem. Mēs visi jūtam, ka esam pelnījuši labākus rezultātus, tāpēc mums ir jāturpina strādāt.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png