profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija leģenda Kankunens izvirzījis mērķi Latvalam Somijas WRC (VIDEO)

Go4speed 02.08.2023 - 12:32 Rallija leģenda Kankunens izvirzījis mērķi Latvalam Somijas WRC (VIDEO)
Jari-Mati Latvala. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRT

Rallija leģenda Juha Kankunens izvirzījis mērķi Jari-Mati Latvalam, kurš šajā nedēļas nogalē atgriezīsies pasaules rallija čempionātā un startēs Somijas WRC posmā.

Šī būs pirmā reize, kad 18-kārtējais WRC rallija uzvarētājs Latvala sacentīsies augstākā līmeņa sacensībās kopš starta Zviedrijas rallijā 2020. gadā, pirms viņš sāka pildīt Toyota komandas vadītāja pienākumus.

Lai sagatavotos ātrajam grants rallijam, kurā Latvala iepriekš uzvarējis trīs reizes, Latvala pirms pāris dienām kopā ar stūrmani Juho Haninenu aizvadīja testus.

Latvala atklāja, ka viņa tautietis un četrkārtējais WRC čempions Kankunens viņam ir izvirzījis mērķi nedēļas nogalei.

''Zinu, ka jau četrus gadus neesmu regulāri braucis ar augstākā līmeņa automašīnu," portālam motorsport.com saka Jari-Mati Latvala. ''Zinu, ka pirmajos pāris ātrumposmos būs grūti, taču mans mērķis ir mēģināt nedēļas nogalē uzlabot rezultātus. Ja man būs labāki ātrumposmu laiki nekā rallija sākumā, tad tas būs labs solis uz priekšu.''

"Juha Kankunens man ir devis plānu. Viņš Somijā strādās kā Toyota vēstnieks, un viņš teica, ka manam rezultātam jābūt no ceturtās līdz astotajai vietai."


Jari-Mati Latvala. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRT

Jāpiebilst, ka vienā no intervijām Esapeka Lapi piebilda, ka viņš uzskata, ka Latvala pēc tik garas pauzes netaisās iesaistīties cīņā par augstākajiem rezultātiem, jo, ja viņš pārspēs citus Rally1 braucējus, tad tas būtu apkaunojoši tiem braucējiem.

Atkāpjoties no mērķiem gaidāmajā rallijā, Latvala norāda, ka viens no iemesliem, kādēļ viņš piedalās šajā rallijā, ir vēlme izbaudīt Rally1 automašīnu, lai labāk izprastu savas komandas braucējus turpmākajās sacensībās.

"Piemēram, Tjerī Noivils Igaunijā Power Stage sacīja, ka viņš zaudēja hibrīda jaudu un nezināja, cik daudz laika viņš zaudēs," turpina Latvala. ''Vēlos izprast šo hibrīda jaudu. Cik ļoti tas palīdz braucējiem un kā jauda izpaužas līkumos, un kāds ir efekts, kad tā ir un kad tās nav. Tad es daudz labāk sapratīšu mūsu braucējus nākotnē, kad man būs izpratne par šo funkcionalitāti un automobiļa veiktspēju."

Latvala atklāja, ka šajā rallijā viņš darbosies pilnā "rallija režīmā", tāpēc nodevis savus komandas vadītāja pienākumus bijušajam Toyota prezidentam Akio Tojodam.

Jautāts, vai viņam būs grūti pārtraukt pildīt komandas vadītāja pienākumus, Latvala piebilda: "Mēs esam par to nedaudz diskutējuši. Jau ir notikušas dažas tikšanās ar cilvēkiem, kuri Somijā vēlas apspriest Rally2 un tamlīdzīgas lietas, kā arī citas lietas nākotnē, taču esmu teicis, ka nevaru darīt abas lietas. Nevaru vienoties par nākotnes lietām un koncentrēties uz ralliju. Es būšu rallija braucēja režīmā, un ar tādu domāšanu arī braukšu, jo, mēģinot koncentrēties uz abām lietām, es apjuktu.''

PIEDALIES RALLY BUHARIKI WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png