profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Uzvara Somijā būtu īpaša, bet mums jābūt gudriem

Go4speed 01.08.2023 - 21:59 Rovanpera: Uzvara Somijā būtu īpaša, bet mums jābūt gudriem
Foto: Honza Froněk

Lieliskā formā uz Somijas WRC ralliju dodas Kalle Rovanpera. 22 gadus vecais pasaules rallija čempions nesen uzvarēja Igaunijas WRC posmā, bet pirms nedēļas Kalle bija ātrākais Somijas nacionālajā rallijā.

Lai arī šis būs Rovanperas mājas rallijs, somu sportists atklāj, ka viņš sagaida daudz grūtāku ralliju. Lai arī Rovanperas pārsvars pār otrās vietas ieguvēju Elfinsu Evansu ir 55 punkti, Kalle atklāja, ka viņš šajā posmā necentīsies izcīnīt uzvaru par katru cenu, jo viņa mērķis ir kļūt tikai par sesto braucēju 50 gadu laikā, kurš var veiksmīgi aizstāvēt savu WRC čempiontitulu.

"Somija noteikti būs sarežģītāka. Zinot, ka Ots startēs labākā pozīcijā nekā pērn (Kalle trasē dosies pirmais, bet Ots - ceturtais), nebūs viegli, taču tas ir mājas rallijs, un man ir jācenšas darīt visu, ko varu," Kalle Rovanpera sacīja Motorsport.com.

"Mūsu mājas rallijs vienmēr ir nedaudz atšķirīgs no citiem rallijiem, jo īpaši tāpēc, ka tas notiek mūsu dzimtajā pilsētā, un arī komandai tas ir mājas rallijs. Tāpēc vienmēr ir lielāks uztraukums un milzīgs atbalsts no visiem līdzjutējiem, un es gribu censties darīt visu iespējamo, lai uzvarētu, ja vien mēs to spēsim. Tajā pašā laikā mums ir jābūt gudriem, domājot par čempionātu, lai nepazaudētu izveidoto pārsvaru. Somijā, startējot pirmajiem, nekad nav viegli panākt aiz mums startējošos ātros braucējus. Pagājušajā gadā piektdien zaudējām aptuveni 21 sekundi, bet atlikušajā rallija laikā atguvām gandrīz 15 sekundes. Redzēsim, ko mēs varam izdarīt šogad.."


Foto: Honza Froněk

Tūkstošiem Somijas rallija līdzjutēju cer uz mājinieku uzvaru, tāpēc Rovanpera šajā nedēļas nogalē būs ļoti gaidīts. Toyota WRC komandas vadītājs Jari-Mati Latvala, kurš šajās brīvdienās atgriezīsies WRC, uzskata, ka spiediens neietekmēs Rovanperu.

"Viņš ir tik mierīgs, ka, šķiet, necieš no spiediena, kas ir viena no viņa rakstura lielākajām priekšrocībām," Jari-Mati Latvala sacīja Motorsport.com. "Viņš par to neuztraucas. Domāju, ka viņam būs diezgan viegli doties uz Somiju. Uzvarēt Somijā būs grūtāk nekā Igaunijā, jo Somijā ir atšķirīgs saķeres līmenis, turklāt piektdien mums būs jauni ātrumposmi, tāpēc redzēsim, vai braucēji, kuri startēs tālāk, spēs uzbrukt Kallem. Taču uzskatu, ka visiem pārējiem braucējiem būs grūti pārspēt Kalli."

Jāpiebilst, ka Rovanpera līdz šim vēl nav uzvarējis Somijas WRC.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!

Kopvērtējums:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png