profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC rīkotāja direktors Larkins: Latvija ir pelnījusi iespēju nākamgad būt WRC

Go4speed 27.07.2023 - 11:33 WRC rīkotāja direktors Larkins: Latvija ir pelnījusi iespēju nākamgad būt WRC
Foto: WRC Promoter

Zaudēt Igaunijas 2024. gada pasaules rallija čempionāta posmu būs "liels kauns", uzskata piloti, kuri pagājušās nedēļas nogales ralliju nodēvēja par "tādu, kādām vajadzētu izskatīties WRC sacensībām".

Lai arī šobrīd 2024.gada WRC kalendārs vēl nav zināms, paredzams, ka Igaunijas vietā notiks ''Tet Rally Liepāja''.

Neskatoties uz Igaunijas valdības budžeta samazinājumu šā gada rallijam, rallijs turpināja pulcēt lielu cilvēku skaitu. Skatītāji pulcējās ne tikai uz ātrumposmiem, bet arī servisa parkā un uz svinīgo starta un finiša pjedestālu.



Šis rallijs ir kļuvis par WRC līdera Kalles Rovanperas iecienītāko ralliju kalendārā, un šā gada uzvarētājs ātri vien pauda vilšanos, ka nākamgad WRC, visticamāk, Igaunijā nenotiks. "Šis rallijs ir īsts baudījums, man patīk ātrumposmi, un sacensības ir ļoti labi organizētas. Ļoti žēl, ka nākamgad šeit nebūsim," teica Kalle Rovanpera.

Kā vēsta motorsport.com, tad Rally Estonia bija iespēja atjaunot WRC līgumu arī nākamajam gadam, taču valdībai neizdevās nodrošināt budžeta garantijas. To apstiprina arī Urmo Āva. ''Mums bija iespēja pieņemt lēmumu jau pirms pusotra gada, un WRC rīkotājs bija ļoti godprātīgs pret mums, ļaujot mums par to uzzināt iepriekš. Mēs neizdarījām savu soli, jo mums nebija budžeta garantijas, un šobrīd situācija ir tāda, kāda tā ir. Bet nekas nav beidzies. Tagad mēs runājam ar mūsu valdību un privātā sektora sponsoriem, un mums jāpieņem lēmums, manuprāt, šogad augustā, un es ceru, ka šis lēmums būs pozitīvs attiecībā uz nākamajiem trim gadiem," saka Urmo Āva.

Šobrīd rallija rīkotājs un WRC rīkotājs strādā pie jauna trīs gadu līguma, kas paredz, ka rallijs nākamgad pievienosies Eiropas rallija čempionātam ar mērķi atgriezties WRC rallijā.


Foto: Jānis Asaris

Kā atklāja WRC sacensību direktors Saimons Larkins, tad "Mēs runājam ar igauņiem par vidēja termiņa daudzgadu saistībām starp ERČ un WRC," saka Saimons Larkins. ''Mums vienmēr ir bijis pilnīgi skaidrs, ka Latvija, ņemot vērā tās ilgo un ļoti labo darbu ERČ, ir pelnījusi iespēju nākamgad būt WRC kalendārā. Latvija ir valsts, kas to uztver ļoti nopietni, un mēs domājam, ka šis rallijs būs lielisks papildinājums. Realitāte ir tāda, ka, lai gan nekas vēl nav noteikts 100%, kas, iespējams, nozīmē, ka Igaunija nākamgad būs ERČ, mēs ar igauņiem apsveram daudzgadu saistības, lai pēc tam atgrieztu viņus WRC.''

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png