profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: Latvala ar 'Toyota GR Yaris Rally1' automašīnu startēs Somijas WRC

Go4speed 03.07.2023 - 09:30 Oficiāli: Latvala ar 'Toyota GR Yaris Rally1' automašīnu startēs Somijas WRC
Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Toyota rallija komandas vadītājs Jari-Mati Latvala oficiāli apstiprinājis, ka startēs šī gada Somijas WRC rallijā, kur viņa rīcībā būs ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīna. Jau vēstījām, ka Latvala nesen pauda vēlmi piedalīties šī gada rallijā, un tāpēc Latvala devās uz Japānu, lai tiktos ar Toyota vadību.

Pirmdienas rītā Latvala apstiprināja, ka startēs šī gada Somijas rallijā. ''Man ir lieliskas ziņas, ar ko padalīties. No Toyota izpilddirektora Akio Tojodas saņēmu lielisku iespēju, kas ļaus man piedalīties šī gada Somijas WRC rallijā un pilotēt ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīnu. Tas ir liels gods, un paldies par to Akio.''

''Šis stāsts, manuprāt, sākās pēc 2022. gada sezonas beigām, kad biju Japānā un runāju ar "Morizo" (Akio Tojoda), mūsu priekšsēdētāju," atklāja Latvala. "Teicu, ka man ir sapnis izbaudīt Rally1 auto, jo pēdējo 20 gadu laikā esmu piedzīvojis visus pasaules rallija automobiļus un visas šo automobiļu evolūcijas, bet man nav pieredzes Rally1, un es gribētu to piedzīvot pirms 40 gadu vecuma.''

"Morizo teica: "Jā, mums tas ir jādara, darīsim to!". Taču mēs nevienojāmies par to, kad to darīsim. Tad uz šo sezonu mums bija pieejama šī ceturtā automašīna, ko varējām iznomāt, un pēkšņi, jau gada sākumā, Akio teica: "Hmm, mēs varam to izdarīt šogad, darīsim to šogad!". Viņš arī teica, ka atbrauks uz Somijas ralliju, un mēs nodomājām, ka varbūt tā varētu būt laba ideja. Tā tika panākta vienošanās."

Tojoda uzņemsies komandas vadītāja pienākumus, kamēr Latvala koncentrēsies uz braukšanas pienākumiem. Vaicāts par savām cerībām attiecībā uz debiju Rally1, soms atzina, ka prieks būs viņa galvenā prioritāte.

"Mans mērķis ir smaidīt pēc katra ātrumposma," sacīja Latvala, "Un, ja mēs ierindosimies kaut kur starp pieciem un desmit labākajiem, es būšu patiešām laimīgs,'' tā Latvala, kuram pirms rallija paredzēta viena testu diena.

Zināms, ka Latvalas stūrmanis būs Toyota testu pilots Juha Hanninens. ''Mūsu plāns būs gūt jautrību,'' nobeidz Latvala, kurš WRC startēja no 2002. līdz 2020. gadam, un savas karjeras laikā viņš izcīnīja 18 uzvaras WRC čempionātā.

Savas karjeras laikā Latvala Somijas WRC uzvarēja trīs reizes.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png