profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par Kenijas WRC rallija uzvarētāju ne bez piedzīvojumiem kļūst Ožjē

Go4speed 25.06.2023 - 16:49 Par Kenijas WRC rallija uzvarētāju ne bez piedzīvojumiem kļūst Ožjē
Foto: wrc.com

Par Kenijas WRC rallija uzvarētāju svētdien kļuva astoņkārtējais WRC čempions Sebastjans Ožjē. Noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic seši dopi. Ožjē pārsvars pirms noslēdzošās dienas bija 16,7 sekundes, taču svētdienas pirmajā dopā Kalle savam komandas biedram atspēlēja uzreiz astoņas sekundes.

Nākamajā dopā Ožjē kādā no līkumiem nedaudz izslīdēja un ar mašīnas aizmuguri aizķēra kokus, kas nolauza sportista automašīnas bagāžnieku. Neskatoties uz to, ka salonā bija gana daudz putekļi un arī aerodinamika nebija tā labākā, Ožjē bija ātrākais, Rovanperu apsteidzot par 8,6 sekundēm.


Pēc rīta trīs ātrumposmiem Ožjē saglabāja vadību, kamēr Kalle zaudēja 13,6 sekundes.

15 minūšu garajā servisa parkā Ožjē pats steidzās palīdzēt mehāniķiem, tīrot gan salonu, gan arī veicot citus darbus. Auto tika salabots un sportists spēja atgriezties trasē laikā. Pirms noslēdzošā dopa Ožjē pārsvars pār Kalli bija 9,2 sekundes, taču noslēdzošajā Power Stage dopā Rovanperam neizdevās apsteigt savu komandas biedru. Jāatzīmē, ka Power Stage dopā vienā no līkumiem Ožjē trāpīja pa akmeni, kas ielidoja mašīnas logā un sasita to.


Līdz ar to otro uzvaru Kenijas WRC rallijā izcīnīja Ožjē, kuram sekoja Rovanpera un Elfins Evans, kurš atpalika gandrīz trīs minūtes. Starp R5 klases mašīnām ātrākais bija Kajetans Kajetanovičs, kamēr Olivers Solbergs pēc tehniskām problēmām un pārsistām riepām palika otrais. Jāpiebilst, ka Olivers viennozīmīgi bija ātrākais starp visām R5 mašīnām.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png