profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Kenijas piedzīvojumiem bagatās WRC rallija otrās dienas līderis Ožjē

Go4speed 24.06.2023 - 18:44 Pēc Kenijas piedzīvojumiem bagatās WRC rallija otrās dienas līderis Ožjē
Foto: wrc.com

Aizvadīta Kenijas WRC rallija otrā diena, kurā, tāpat kā pirmajā, netrūka dažādu piedzīvojumu. Tehnikas problēmas, pieļautas kļūdas, savvaļas dzīvnieki, pārsistas riepas – tā īsumā varētu raksturot Kenijas WRC rallija pirmās divas dienas.

Pēc piektdienas ātrumposmiem vadībā bija Sebastjans Ožjē, kuram 22,8 sekundes zaudēja Kalle Rovanpera. Neveiksmīga diena Tjerī Noivilam, kurš bija spiests izstāties piekares defekta dēļ. Notikumiem bagāta diena arī Tanakam, kurš cīnījās ne tikai ar automašīnu, bet tāpat sportists dopos satika gan zebras, gan arī mainīja riepu. Dienas beigās Tanaks sestais (+8:38.9). Jāatzīmē, ka daudzi sportisti sūdzējās arī ar slideno ceļu.


Foto: Hyundai Motorsport

Arī sestdien Kenijas rallijs turpināja pārsteigt sportistus, kur dienas noslēdzošajā dopā lija lietus. Lūk, ko braucēji teica pēc dopa. “Tas bija sliktāk nekā ar sliku riepām pa ledu,” teica Tanaks. “Sarežģīti apstākļi. Tas ir kā braukt pa ledu. Šis bija nākamais līmenis,” teica Sordo. “Pat taisnēs otrais pārnesums jau likās pārāk liels ātrums,” tā Kalle Rovanpera. “Tas bija elles brauciens. Ja jūs neesat bijuši mašīnā, tad jūs nevarat noraksturot šos apstākļus,” tā Noivils.

Lai vai kā, bet dienas beigās Ožjē, kurš arī vienā dopā pārsita riepu, saglabā vadību, kuram seko Rovanpera un Evans, kurš astotajā dopā pēc izbraukšanas cauri peļķei uz kādu laiku bija spiests apstāties. Jāatzīmē, ka pēc desmit dopiem trešais bija Esapeka Lapi, taču 11.dopā somu sportists izstājās tehnisku problēmu dēļ.


Foto: Ott Tanak

''Tas ir piedzīvojums, tas ir īsts zooloģiskais dārzs,'' tā Tanaks pēc astotā dopa.

Svētdien tiks aizvadīti noslēdzošie seši dopi (74 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png