profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera veic pārrunas ar 'Hyundai', 'Toyota' cer noturēt Rovanperu

Go4speed 06.06.2023 - 09:15 Rovanpera veic pārrunas ar 'Hyundai', 'Toyota' cer noturēt Rovanperu
Foto: Ladislav Holeček

Kā ziņo portāls Dirtfish, tad pasaules rallija čempiona Kalles Rovanperas menedžeris Timo Jouki ir uzsācis sarunas gan ar ''Hyundai'', gan ''Toyota'' par Rovanperas karjeras turpinājumu.

Rovanperam pēc šīs sezonas beidzas līgums ar ''Toyota'', tāpēc šobrīd notiek sarunas gan ar viņa pašreizējo darba devēju, gan ar ''Hyundai''.

Jouki ir cilvēks, kurš ar komandas atrašanu ir palīdzējies tādiem Somijas lielākajiem un labākajiem pasaules čempioniem, kā Juham Kankunenam, Tomijam Makinenam, kā arī tagad 22 gadus vecajam Rovanperam, kurš ''Toyota'' sastāvā aizvada savu ceturto sezonu. Jouki nevēlējās izpaust sīkāk par diskusiju detaļām, taču portālam DirtFish viņš sacīja: "Šobrīd viss ir atvērts attiecībā uz nākamo sezonu un pēc tās."


Foto: Vladislav Maschl

Kā apgalvo ''Toyota'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala, tad viņa vadītā ''Toyota'' ir apņēmības pilna saglabāt Kali Rovanperu arī pēc šīs sezonas beigām. "Kad tuvojas vasara, ir normāli, ka sāk parādīties stāsti par [pilotu] līgumiem. Tuvojas sezonas puse, tāpēc šī, teiksim tā, ir gandrīz normāla situācija."

Jautāts, cik ļoti viņš ir apņēmības pilns saglabāt 22 gadus veco braucēju ''Toyota'' sastāvā, Latvala atbildēja: "Pilnīgi noteikti. Ziniet, mēs jūtam, ka ar Kalli mums ir pilnīgs komplekts. Un mēs jūtam, ka tas pats attiecas arī uz viņu. Šī ir viņa dzimtā komanda, mēs esam ļoti vienoti, nākuši no šīs Somijas daļas.''

"Runa ir par ''Toyota'' ģimeni. Mums patīk redzēt Kalles entuziasmu par visu, ko viņš dara kopā ar ''Toyota'', vai tā būtu uzvara pasaules čempionātā, vai ''GR Corolla'' drifta automašīnas vadīšana. Viņš ir daļa no mūsu ģimenes, un mēs esam ļoti apņēmības pilni to saglabāt."

Pēc šīs sezonas sešiem WRC posmiem Rovanpera ar 118 punktiem ir līderis.

Kopvērtējums:
1. 
flag 
Rovanperä Kalle












118
2. flag Neuville Thierry












93
3. flag Tänak Ott












85
4. flag Evans Elfyn












83
5. flag Ogier Sébastien  













70
6. flag Lappi Esapekka












67
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png