profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Notikumiem bagātajā Sardīnijas WRC uzvaru svin Noivils

Go4speed 05.06.2023 - 06:56 Notikumiem bagātajā Sardīnijas WRC uzvaru svin Noivils
Foto: Martin Hlinka

Ar Tjerī Noivila uzvaru svētdien Sardīnijā noslēdzās pasaules rallija čempionāta sestais posms. Rallijs bija ārkārtīgi smags ne tikai ceļu ziņā, bet arī laikapstākļu, jo ik pa brīdim spēcīgi lija, kā rezultātā vairāki braucēji pieļāva kļūdas un bija spiesti izstāties.

Pēc sacensību pirmās dienas līderis bija Esapeka Lapi, kuram tikai 0,1 sekundi zaudēja Sebastjans Ožjē. Noivils atpalika 18,6 sekundes. Septītais pēc pirmās dienas bija Ots Tanaks, kura automašīnai bija problēmas ar ūdenssūkni. Ātrs pirmajā dienā bija Dani Sordo, taču gandrīz 50 kilometrus garajā dopā spāni pieļāva kļūdu un avarēja, dienu noslēdzot 20.pozīcijā.


Foto: Honza Fronek

Otrajā dienā vadību pārņēma Ožjē, kuram cieši sekoja Lapi. Taču 14.dopā, kurā lija lietus, Ožjē noskrēja no ceļa un bija spiests izstāties. Tas ļāva vadību pārņemt Noivilam, kamēr viņa komandas biedrs Lapi atmetās un neiesaistījās cīņā par uzvaru. ''Pēdējie divarpus ātrumposmi bija pēdējā laika grūtākie dopi, kas braukti. Mēs izdarījām spiedienu, un Sebs pieļāva kļūdu. Tagad mūsu komandai viss izskatās ļoti labi,” tā Lapi. Tāpat spiests izstāties dzinēja defekta dēļ bija spiests Tanaks.

Sacensību noslēdzošajā dienā Noivils palielināja pārsvaru un izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā. Otrais palika Lapi, bet trešais – Kalle Rovanpera. Jāatzīmē, ka Top 12 finišēja tikai četras Rally1 mašīnas.


Foto: Martin Hlinka

WRC2 klasē nedaudz negaidīti pēc pirmās dienas līderis bija soms Sami Pajari, taču otrajā dienā Pajari pieļāva kļūdu un sabojāja mašīnas aizmugurējo riteni. Vadību tobrīd pārņēma Adriens Formo, kuram 25 sekundes zaudēja Mikelsens. Noslēdzošajā dienā Formo palielināja pārsvaru, taču noslēdzošajā dopā, kurā lija stiprs liets, franču braucējs noslīdēja no ceļa un bija spiests izstāties. Tas pārliecinošu uzvaru ļāva svinēt Mikelsenam. Neveiksmīgs rallijs Oliveram Solbergam, kura automašīnai bija tehniskas problēmas. Tāpat neveiksmīgs rallijs Gasam Grīnsmitam, kurš piedzīvoja avāriju.

Kopvērtējumā līderis ar 118 punktiem ir Rovanpera, kuram seko Noivils (93) un Tanaks (85).

Rallija rezultāti:


Kopvērtējums:
1. 
flag 
Rovanperä Kalle












118
2. flag Neuville Thierry












93
3. flag Tänak Ott












85
4. flag Evans Elfyn












83
5. flag Ogier Sébastien  













70
6. flag Lappi Esapekka












67

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png