profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Suninens starp favorītiem uz vietu Hyundai Motorsport komandā

Go4speed 24.05.2023 - 00:40 Suninens starp favorītiem uz vietu Hyundai Motorsport komandā
Foto: Hyundai Motorsport

Somu rallija braucējs Tēmu Suninens ir viens no galvenajiem favorītiem cīņā par vietu Hyundai komandas sastāvā, lai dalītu ''Hyundai i20 N Rally1'' trešo automašīnu ar Dani Sordo.

Suninens šobrīd brauc ''Hyundai Customer Racing'' komandas sastāvā (''Hyundai i20 N Rally2'') WRC2 čempionātā, kā arī pagājušajā gadā viņš testēja Rally1 automašīnu. Tāpat somu sportists 2021.gada Moncas rallijā aizvietoja Otu Tanaku, startējot ar ''Hyundai i20 Coupe WRC''.


Foto: Bitto Zsolt

Suninens portālam Dirtfish atklāja, ka viņa izredzes uz vietu ''Hyundai Motorsport'' rūpnīcas komandas sastāvā vērtējamas kā 50 pret 50.

''Mana informācija ir tāda, ka varbūtībā ir 50:50, lai es varētu piedalīties dažos rallijos. Nezinu, kas notiks. Vismaz ātrajos rallijos nav citu pilotu, kuri mani ar to pašu mašīnu būtu pārspējuši Somijā vai Igaunijā. Redzu, ko ''Hyundai'' komandai dot,” iesāk Tēmu Suninens.

''Pagājušajā gadā man bija divas testu dienas ar šo auto, tāpēc man ir zināma pieredze un esmu gatavs pakāpties augstāk. Domāju, ka būtu labas iespējas aizvadīt dažus testus un doties uz rallijiem. Protams, tā nav tā patīkamākā situācija, ka braucējs šādā veidā saņem iespēju, taču reizēm tā var būt daļa no rallija.''

Avots komandā apstiprināja, ka somu vienošanās ar menedžeri Timo Joki "ir tikpat kā noslēgta". DirtFish sazinājās ar Joki, kurš apstiprināja, ka sarunas ir notikušas, taču vienošanās vēl nav parakstīta.


Mikelsens Portugāles WRC rallijā. Foto: Luís Filipe Ferreira

Jāatzīmē, ka nesen Dirtfish vēstīja, ka viens no kandidātiem uz vietu ''Hyundai Motorsport'' sastāvā varētu būt Andreas Mikelsens, taču, iespējams, tas atkal nenotiks. Mikelsens šogad cerēja uz vietu Hyundai rūpnīcas sastāvā, tāpēc viņš pirms šīs sezonas Toksport un Škoda paziņoja, ka jaunajā sezonā viņš tās sastāvā nebrauks.

Taču pēc tam, kad uz Hyundai pārgāja Esapeka Lapi, Mikelsens zaudēja ne tikai vienu, bet divas vietas, jo Toksport aizpildīja visas vietas, kur tās komandas braucēji startē ar pilnīgi jaunajām ''Škoda Fabia RS Rally2''.

Tikai piektajā posmā Mikelsenam izdevās vienoties ar Toksport par startēšanu ar ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu Portugālē. Nesen (pirms paziņojuma par Suninenu) Andreas Mikelsens teica, ka ''Domāju, ka lielākā daļa braucēju ir teikuši, ka ir ieinteresēti startēt Hyundai. Protams, esmu viens no viņiem, taču pagaidām nav nekādu ziņu par to. Taču esmu pārliecināts, ka viņiem ir laiks, lai noskaidrotu, kas ir labākais variants nākotnei.''

Lai arī varētu teikt, ka Hyundai ir ''parādā'' Mikelsenam startu ar Rally1 automašīnu, pats norvēģis tā neuzskata. ''Nu, es to nesauktu par "parādu", bet jā, pagājušajā gadā viņi man kaut ko garantēja.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png