profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivila ekipāža pēc Portugāles WRC rallija saņem 10 000 eiro lielu naudas sodu

Go4speed 16.05.2023 - 17:06 Noivila ekipāža pēc Portugāles WRC rallija saņem 10 000 eiro lielu naudas sodu
Foto: Dirtfish

Tjerī Noivils un Martijns Vidadžs par kontrolkartes (karnetes) neiesniegšanu pēc Portugāles WRC rallija 17.ātrumposma saņēmuši 10 000 eiro lielu naudas sodu.

Beļģu sportists cerēja pacīnīties par goda pjedestālu, taču turbo defekta dēļ viņš ievērojami zaudēja laiku visos četros noslēdzošās dienas ātrumposmos, tādējādi no trešās vietas atkrītot uz piekto. Paziņojumā teikts, ka pēc 17.dopa finiša aizmirsa nodot savu kontrolkarti.

Lai arī pieņemts, ka kontrolkartes neiesniegšana sacensību tiesnesim beidzas ar ekipāžas izstāšanos no rallija, šoreiz sacensību tiesneši izrādīja iecietību Noivila ekipāžai, ņemot vērā attiecīgos apstākļus.

Sākotnēji Noivila stūrmanis apgalvoja, ka viņš bija nodevis kontrolkarti. Vēlāk, kad ekipāža devās pie tiesnešiem, stūrmanis paskaidroja, ka bija aizņemts ar automašīnas instrumentu paneļa fotografēšanu, lai nosūtītu attēlus komandas inženieriem, tāpēc arī aizmirsa nodot kontrolkarti. Pēc finiša intervijas Noivils devās prom, pirms beļģu ekipāža saprata, ka tā nav nodevusi savu kontrolkarti.


Foto: Honza Fronek

Vidadžs par to atvainojās un piebilda, ka tad, kad viņš pirmo reizi apgalvoja, ka it kā esot nodevis kontrolkarti, viņš tomēr paskaidroja, ka aizmirsa to izdarīt mirkļa spiediena dēļ. Tiesneši varēja izslēgt Noivilu no sacensībām, taču viņi ņēma vērā vairākus faktorus, tostarp stūrmaņa detalizēto notikumu izklāstu un faktu, ka pēdējos gados COVID-19 piesardzības pasākumi atcēla kontrolkartes nodošanas procesu un ka procedūras nepareiza neievērošana neietekmēja rallija norisi. Taču, neskatoties uz to, tiesneši lēma ekipāžai piešķirt 10 000 eiro lielu naudas sodu.

Taču tas nebija vienīgais sods, kas bija jāmaksā ''Hyundai'' komandas braucējiem. Arī Noivila komandas biedrs Dani Sordo apmeklēja tiesnešus un tika sodīts ar 1000 eiro lielu naudas sodu par nepareizas cepures vilkšanu uz goda pjedestāla. Sordo, kurš finišēja otrais, uz goda pjedestāla ieguva WRC rīkotāja piegādāto Pirelli cepuri, taču tās vietā uz pjedestāla Sordo valkāja personīgo Red Bull cepurīti. Sordo paziņoja, ka nav zinājis, ka šajā ceremonijā nedrīkst valkāt savu cepurīti, taču viņš tik un tā pārkāpa WRC sporta nolikumu un tāpēc tika sodīts. Par šo incidentu Hyundai tika piemērots 15 000 eiro nosacīts naudas sods, kas ir spēkā līdz 2023. gada sezonas beigām.

Sordo ir otrais Hyundai pilots pēdējo divu gadu laikā, kurš izdarījis šādu pārkāpumu. Atgādināsim, ka pēc pagājušā gada Igaunijas WRC rallija Tanaks uz goda pjedestāla neuzvilka Pirelli cepurīti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png