profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera izcīna pirmo uzvaru šogad un kļūst par jauno WRC līderi

Go4speed 15.05.2023 - 09:25 Rovanpera izcīna pirmo uzvaru šogad un kļūst par jauno WRC līderi
Kalle Rovanpera līksmo

Ar somu sportista Kalle Rovanperas uzvaru svētdien noslēdzās Portugāles WRC rallijs. Šī bija Rovanperas pirmā uzvara šīs sezonas piecos rallijos.

Pēc divām dienām Rovanpera par 57,5 sekundēm bija priekšā Dani Sordo, kamēr trešais bija Tjerī Noivils. Cieši viņam sekoja Esapeka Lapi. Svētdienas pirmajā ātrumposmā Noivila automašīnai bija tehniskas problēmas, kas beļģu braucēju kopvērtējumā atsvieda uz piekto vietu.


Foto: Honza Froněk

Turpinājumā Rovanpera nosargāja savu pārsvaru un, uzrādot arī ātrāko laiku Power Stage ātrumposmā, somu sportists izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā. Otrais palika Sordo, bet trešais – Lapi, kurš arī iepriekšējā posmā bija trešais. Ceturtā vieta Otam Tanakam, kurš joprojām turpina cīnīties ar ''Ford Puma Rally1'' automašīnu. ''Tas bija izaicinājumu pilns rallijs, un šobrīd mums ir dažas vājās vietas, kas jānovērš. Tas ir liels izaicinājums nākamajām divām nedēļām, lai šīs lietas paveiktu. Kad braucam otrajā aplī, tad skarbajos apstākļos mums daudzas lietas nedarbojas,” tā Tanaks.

Kopvērtējumā pēc trīs posmiem jaunais līderis ir Rovanpera (98), kuram seko Tanaks (81), Sebastjans Ožjē (69) un Elfins Evans (69).


Foto: Honza Froněk

Dramatiski notikumi WRC2 klasē. Ilgu laiku pārliecinošs līderis bija Olivers Solbergs, taču braucējs par saulīšu griešanu pēc 15.dopa saņēma minūtes sodu. Noslēdzošajā dienā Solbergs uzvarēja visos četros ātrumposmos, taču līdz uzvarai WRC2 klasē viņam pietrūka nieka 1,2 sekundes. Uzvaru svinēja Gas Grīnsmits, bet trešais – Andreas Mikelsens.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png