profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc dramatiskās Portugāles WRC pirmās dienas līderis Rovanpera, Evansam smaga avārija

Go4speed 13.05.2023 - 08:37 Pēc dramatiskās Portugāles WRC pirmās dienas līderis Rovanpera, Evansam smaga avārija
Evansa automašīna pēc avārijas. Foto: Dirtfish

Portugāles WRC rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi dopi. Jau pirms starta braucēji izteicās, ka rallija pirmā diena, kura bija jāveic bez servisa parka, būs īpaši smaga, īpaši otrais aplis, kad uz ceļa būs daudz akmeņi.

Pēc trīs dopiem līderis bija Ots Tanaks, kuram 3,0 sekundes sekoja Kalle Rovanpera, bet 3,6 sekundes atpalika Dani Sordo. Diemžēl nākamajā aplī riepu pārsita Tanaks, kurš intervijā atzina, ka “šis produkts (Pirelli) esot vājš”.


Kalle Rovanpera

Turpinājumā gandrīz visi braucēji kā viens finišā atzina, ka ātrumposmi ir ļoti, ļoti smagi, akmeņaini un iznīcinoši priekš riepām. ''Uz ceļa ir desmitiem miljonu akmeņu, un es nezinu, kuram trāpīšu,” pēc finiša teica Esapeka Lapi, kurš palielināja savu ātrumu un no septītās vietas dienas otrajā posmā spēja pakāpties uz trešo pozīciju pēc septītā dopa.


Dani Sordo

Neveiksmīgs septītais dops WRC kopvērtējuma līderim Elfansam Evansam, kurš trasē devās pirmais un tīrīja ceļu pārējiem. Pēc sešiem dopiem Evans bija sestais, taču septītajā sekoja smaga avārija, pēc kuras aizdegās viņu automašīna. Par laimi, ekipāža negadījumā necieta.


Evansa automašīna pēc avārijas. Foto: Dirtfish

Superspeciālajā ātrumposmā ātrākais bija Dani Sordo, taču līderis pēc pirmās dienas ir Kalle Rovanpera. Viņam seko Dani Sordo (+10,8), Tjerī Noivils (26,0), Lubērs (+26,9) un Lapi (+27,3).

Notikumiem bagāta diena WRC2 braucējiem, kur lielākā daļa favorītu pārsita riteņus, bet daži piedzīvoja avārijas. Vadībā pēc pirmās dienas ir Olivers Solbergs, kuram 50 sekundes zaudē Gas Grīnsmits, bet minūti atpaliek Joans Rosels. Mikelsens, kurš arī pārsita riteni, ir ceturtais.

Sestdien sportisti veiks septiņus dopus (148 km).

Rezultāti:


Pirmās dienas apskats:

Evansa auto pēc avārijas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png