profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2025.gada WRC sezonā varētu atteikties no hibrīda

Go4speed 09.05.2023 - 09:21 2025.gada WRC sezonā varētu atteikties no hibrīda
Foto: www.compact-dynamics.de

Pasaules rallija čempionāta (WRC) sacensības nākamās sezonas beigās varētu atgriezties pie nehibrīda automobiļiem, ja neizdosies panākt vienošanos ar pašreizējo hibrīdautomobiļu piegādātāju Compact Dynamics, vēsta portāls dirtfish.com

Sākotnējam Rally1 homologācijas ciklam bija trīs gadu termiņš, kas sākas 2022. gadā. Pēc tam, pagarinot to par vēl diviem gadiem. Sarunas starp Compact Dynamics, FIA un WRC ražotājiem turpinās.

FIA tehniskais direktors Havjērs Mestelāns Pinons apliecināja, ka priekšroka tiek dota status quo saglabāšanai līdz 2025. un 2026. gadam, taču piebilda, ka braukšana bez hibrīda joprojām ir iespējama.


Foto: Jakub Pojmicz

"Mums ir jāpanāk jauna vienošanās, ja vēlamies turpināt darbu ar pašreizējo hibrīda piegādātāju," Mestelāns Pinons sacīja portālam DirtFish. "Mēs ar viņiem jau diskutējam. Mums FIA un WRC rīkotājiem ir saprātīgi palikt pie šīs tehnoloģijas, taču šajā posmā neesam pieņēmuši galīgo lēmumu. Mēs turpinām diskusijas. Ja mēs turpināsim sadarbību ar viņiem, ar Compact Dynamic, ir svarīgi, lai mēs uzlabotu pašreizējo sistēmu, taču tas ir normāls process."

Vaicāts par scenāriju, kurā neizdosies panākt vienošanos, Mestelāns Pinons piebilda: "Mums nepārprotami ir iespēja braukt WRC arī bez hibrīda agregāta. Es nesaku, ka tā ir mūsu izvēle. Mums vienkārši ir jāpieņem labākais lēmums kopā ar Compact Dynamics un mūsu ražotājiem.''

"Es domāju, ka abas puses būtu vairāk nekā priecīgas turpināt sadarbību, ja mēs varētu uzlabot sistēmas uzticamību. Neaizmirstiet, ka pagājušajā gadā šī sistēma bija pilnīgi jauna, tāpēc ir normāli, ka pēc tam, kad tiek atklātas kādas tehniskas problēmas, to var uzlabot."


Foto: Wojciech Gradzki

Compact Dynamics izpilddirektors Olivers Blambergers atkārtoja FIA vēlmi rast risinājumu, kā saglabāt hibrīda sistēmu WRC arī pēc nākamās sezonas beigām. "Kā jūs varat iedomāties, mēs esam ļoti ieinteresēti pagarināt esošo līgumu līdz 2026. gada beigām. Izstrādes darbs ir paveikts, un sistēmas ir droši darbojušās. Piemēram, ļoti sarežģītos vides apstākļos Meksikā mums nebija nekādu problēmu ar hibrīda sistēmu.

DirtFish saprot, ka diskusiju centrā ir uzticamība un veiktspēja, kā arī neizbēgamās sarunas par izmaksām. "Izmaksas ir saistītas ar uzticamību," teica Mestelāns Pinons. "Ja sistēma šajā ziņā būs labāka, katram ražotājam būs nepieciešams mazāk rezerves vienību. Mēs apspriežam šo jautājumu ar Compact Dynamics. Šobrīd esam ļoti tuvu noteikumam, tāpēc mums ir jāpieņem lēmums [drīzumā]."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png