profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evansa stūrmanis: Emocionāls finišs, kur Brīns mani atbalstīja vairāk nekā pārējos

Go4speed 26.04.2023 - 00:37 Evansa stūrmanis: Emocionāls finišs, kur Brīns mani atbalstīja vairāk nekā pārējos
Foto: wrc.com

Pēc 18 mēnešu pārtraukuma beidzot uzvaru WRC izcīnīja Elfins Evans. Lai arī Evans nebija galvenais favorīts uz uzvaru Horvātijas WRC, finišā Evansam tomēr izdevās izcīnīt drošu uzvaru. Jāatzīmē, ka Evansa galvenie konkurenti šajā rallijā piedzīvoja neveiksmes.

''Godīgi sakot, divējādas emocijas, atgriežoties gandrīz kā realitātē pēc rallija nedēļas nogales, kas bija pilna ar koncentrēšanos. Noteikti tās ir divējādas emocijas. Pat īsti nezinu, ko just, ja godīgi. No sportiskās puses, protams, tas ir atvieglojums, jo diezgan ilgu laiku nebija izdevies izcīnīt uzvaru, lai arī dažas reizes bijām tuvu tai, bet tas neizdevās. Tāpēc no šīs puses skatoties, tas noteikti ir pozitīvi. Taču, protams, mēs atceramies aizpagājušās nedēļas ziņas un acīmredzot tagad esam atgriezušies realitātē,'' iesāk Elfins Evans.


Foto: TGR_WRC

''Godīgi sakot, manuprāt, tas bija mazliet grūts uzdevums, jo pirmajā dienā trasē devāmies kā piektie. Mēs zinājām, ka piektdien pirmajā aplī, iespējams, mūs sagaida grūts darbs, ņemot vērā netīro ceļu. Bet, par laimi mums, pārējie braucēji diezgan agri saskārās ar problēmām, tāpēc tas mums deva iespēju cīnīties par uzvaru. Diemžēl sestdienas rītā izstājās Tjerī Noivils. Nevaru teikt, ka esmu sajūsmā par savu ātrumu. Domāju, ka noteikti bija brīži, kad man vajadzēja būt ātrākam, bet tad es domāju, ka tā ir arī daļa no šī rallija, lai izvairītos no problēmām un noturētu automašīnu uz ceļa. Acīmredzot ir nepieciešama arī veiksme, taču šajā nedēļas nogalē viss bija mūsu pusē, un viss sanāca.''

Evans piebilda, ka viņam vienmēr ir mērķis izcīnīt punktus Power Stage ātrumposmā, taču šoreiz viņš negribēja riskēt un uz galda likt visus punktus. Power Stage dopā Evans šoreiz palika bez punktiem.

Pēc šīs uzvaras Evans ar Ožjē ir kopvērtējuma līderii, kas nozīmē to, ka Portugāles WRC viņam trasē būs jādodas pirmajam, kas nebūs tā labākā starta pozīcija Portugālē. ''Punktu starpība starp pirmo piecinieku ir ļoti, ļoti neliela, tāpēc, manuprāt, esmu izvilcis īsāko salmiņu. Protams, ja būs sausi laikapstākļi, kā gaidāms, Portugāles rallijā būs grūti startēt pašā sākumā, bet, protams, mēs, kā parasti, darīsim visu iespējamo.''


Foto: TGR_WRC

Īpaši emocionāls šis rallijs bija Evansa stūrmanim Skotam Martinam, kurš iepriekš piecas sezonas bija stūrmanis Kreigam Brīnam.

''Grūti to visu apkopot, ļoti emocionāli beigas, bet tā ir neticama sajūta. Man paveicās, ka kopā ar Kreigu nācās dalīt dažus patiešām īpašus gadus un kopā ar viņu mēs izcīnījām mūsu pirmo pjedestālu WRC rallijā. Šķiet, ka ir gluži piemēroti, ka mēs šajā nedēļas nogalē sasniedzām šo rezultātu. Protams, viņš šajā nedēļas nogalē bija kopā ar mums, es domāju, ka viņš bija kopā ar mums visiem, varbūt tikai atbalstīja mani vairāk nekā pārējos. Domāju, ka paies vēl dažas dienas, nedēļas, mēneši, lai tas viss iesakņotos. Šī ir bijusi sarežģīta nedēļas nogale. Patiešām lepojos ar visiem, kuri bija servisa parkā, jo visi ļoti labi turējās kopā un atbalstīja viens otru. Un mums tas ir jāturpina darīt, jo vēl būs dažas grūtas dienas, kamēr emocijas pēc šīs nedēļas nogales nedaudz nosēdīsies. Patiesībā līdz pat Power Stage es nebiju rēķinājis, ka, ja mēs uzvarēsim šajā rallijā, tad mēs būsim čempionāta līderi, tāpēc tas parāda, cik sīvas cīņas ir čempionātā. Pagājušajā gadā tādu vai citādu iemeslu dēļ mums pietrūka daži punkti. Mēs jutāmies tā, it kā pagājušajā sezonā diezgan agri nonācām aizmugurē un tā arī neatguvāmies. Ir labi sākt sezonu šādā veidā, un mēs turpināsim uz to tiekties,'' tā Skots Martins.

Kopvērtējums:
1. 
flag 
S.Ožjē  69
2. flag E.Evans  69
3. flag K.Rovanpera  68
4. flag O.Tanaks 65
5. flag T.Noivils 58
6. flag E.Lapi 31


Video: wrc.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png