profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Līderis Ožjē startēs arī Horvātijas WRC, taču pilnu sezonu neplāno aizvadīt

Go4speed 21.03.2023 - 20:02 Līderis Ožjē startēs arī Horvātijas WRC, taču pilnu sezonu neplāno aizvadīt
Foto: Sébastien Ogier

Sebastjans Ožjē šosezon piedalījies tikai divos rallijos no trim, taču, neskatoties uz to, viņš šobrīd ir čempionāta kopvērtējuma līderis. Franču sportists uzvarēja gan Montekarlo rallijā, gan arī Meksikas posmā. Sportists atklāja, ka Meksikas WRC rallijā viņš koncentrējās uz savu sniegumu, jo zināja, ka viņa starta pozīcija ļaus viņam pacīnīties par labu rezultātu.

''Godīgi sakot, pirmajā sacensību dienā koncentrējos uz sevi. Zināju, ka ar savu starta pozīciju man ir labs komplekts, lai būtu konkurētspējīgs. Godīgi sakot, es saglabāju mieru. Redzēju Esapekas Lapi laiku un zināju, ka vissvarīgākais ir koncentrēties uz sevi un aizvadīt labu, tīru dienu. Viņš bija ātrāks. Taču vēl šajā brīdī runāju ar stūrmani un teicu viņam: "Nedomāju, ka mums vajadzētu mainīt savu pieeju, jo vēl ir tāls ceļš ejams". Diemžēl sestdien pirmajā rīta ātrumposmā viņš izstājās. Man tas nebija patīkami, jo es gribēju turpināt šo cīņu. Biju ar viņu komandas biedrs, un es viņu novērtēju. Žēl, ka tas tā notika, bet tāds ir rallijs. Šajā brīdī, protams, mana pieeja mainījās vēl vairāk. Mēs kļuvām piesardzīgāki, bet man joprojām bija jāuztur ritms, jo pārējie puiši nebija tālu atpalikuši," stāsta Sebastjans Ožjē.

Fotoattēlā varētu būt ceļš
Foto: Sébastien Ogier

Franču rallija braucējs preses konferencē piebilda, ka Power Stage ātrumposms bija dops, kurš viņam ļoti patīk un kurā viņš jau iepriekš bija uzvarējis. "Šis Power Stage posms man ļoti patīk. Domāju, ka esmu šeit jau pāris reizes uzvarējis. Ja godīgi, tad, startējot pēdējam no WRC braucējiem, man bija neliela priekšrocība. Zināju, ka varu veikt pienācīgu braucienu un iegūt pieklājīgus punktus. Nebija obligāti jābrauc pēc pieciem punktiem, bet zināju, ka piedalīšos nākamajās sacensībās uz asfalta, kur svarīga ir starta pozīcija, lai būtu priekšā Kalem un Tjerī. Tāpēc nodomāju, kāpēc gan neiegūt dažus punktus un iegūt labu starta pozīciju nākamajam rallijam. Es šeit esmu pats par sevi, lai izbaudītu un izklaidētos, bet arī lai dotu maksimāli daudz punktu Toyota komandai."

Neskatoties uz to, ka Ožjē šobrīd ir WRC kopvērtējuma līderis, franču sportists neplāno aizvadīt pilnu sezonu. ''Godīgi sakot, nemainīšu savu atbildi," turpina Ožjē. "Esmu apmierināts ar to programmu, kāda man ir šobrīd. Man patīk rallijs, man ir ļoti jautri, bet man joprojām nav plāns uzvarēt čempionātā. Tāpēc, jā, mēs piedalīsimies nākamajā [Horvātijas rallijā], bet jau tagad varu apstiprināt, ka aiznākamajā rallijā (Portugālē) nebraukšu."

Kopvērtējums:
1. Ožjē, 56
2. Noivils, 53
3. Rovanpera, 52
4. Tanaks, 47
5. Evans, 44
6. Brīns, 19
7. Sordo, 17
8. Lapi, 15
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png