profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi pārņem vadību Meksikas WRC, M-Sport komandai melnā diena

Go4speed 18.03.2023 - 07:23 Lapi pārņem vadību Meksikas WRC, M-Sport komandai melnā diena
Foto: @HMSGOfficial

Piektdien sportistiem Meksikas WRC bija jāveic astoņi dopi. Kā jau tas bija gaidāms, tad sportisti, kuri trasē devās sākumā (Ots Tanaks, Kalle Rovanpera, Tjerī Noivils), bija spiesti attīrīt trasi, tādējādi zaudējot daudz laika. To izmantoja braucēji, kuri trasē devās vēlāk, kad saķere bija labāka.


Foto: Ott Tanak

Pirmos trīs posmus ātri veica Esapeka Lapi un Sebastjans Ožjē, kuri arī bija līderi. Tobrīd abus sportistus šķīra 1,4 sekundes. Trešais bija Elfins Evans, zaudējot 12,5 sekundes. Neveiksmīgs sākums M-Sport komandai, jo visi trīs sportisti jau dienas pirmajā dopā piedzīvoja neveiksmes. Ja Tanaks ātrumposmā piedzīvoja tehniskas problēmas, finišu sasniedzot pēc gandrīz astoņām minūtēm, tad Pjērs-Luī Lubērs un Džordans Serderidis pieļāva kļūdas un bija spiesti izstāties. Piektajā dopā no ceļa noskrēja tās dienas jubilārs Takamoto Katsuta.


Foto: Sophie Graillon

Pēc servisa parka ātri turpināja būt Lapi un Ožjē, kur pēc septītā dopa Lapi par 0,3 sekundēm bija priekšā Ožjē. Arī turpinājumā cīņas bija sīvas, kur dienas izskaņā Lapi par 5,3 sekundēm apsteidza Ožjē, bet 30 sekundes atpaliek Evans. Diemžēl septītajā dopā, tobrīd cīnoties par trešo vietu, riteni pārsita Dani Sordo, kurš pēc otrās dienas ir sestais.

WRC2 klasē līderis ir Gas Grīnsmits, kuram 8,5 sekundes zaudē Adriens Formo, kamēr trešais ir Emīls Lindholms. Diemžēl astotajā dopā riteni pārsita Olivers Solbergs, kurš dienas izskaņā no Grīnsmita atpaliek minūti un 41 sekundi.


Foto: @DiegoteSimracer

Neveiksmīgs rallijs Nikolajam Grjazinam, kurš jau dienas otrajā dopā piedzīvoja avāriju.

Sestdien sportisti veiks deviņus dopus.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png