profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par Meksikas WRC līderi kļūst Tanaks

Go4speed 17.03.2023 - 08:48 Par Meksikas WRC līderi kļūst Tanaks
Foto: Vladislav Maschl

Šajā nedēļas nogalē ar Meksikas WRC ralliju turpināsies pasaules rallija čempionāta sezona. Šis rallijs, kas notiek krietni virs jūras līmeņa, kur tādējādi visām mašīnām dzinēja jauda līdz šim samazinājās par apmēram 20%, šogad varētu būt krietni ātrāks un, iespējams, ar šo ralliju varētu sākties jauna ātruma ēra Meksikas rallijā.

Ja tradicionāli pasaules ātrākajiem rallija automobiļiem traucēja lielais augstums virs jūras līmeņa, tad šogad Rally1 hibrīda specifikācija nodrošinās ar akumulatoriem darbināmu paātrinājumu, ko mazāk ietekmēs retinātais gaiss. Pašreizējās WRC automašīnas ar pilnu jaudu jūras līmenī rada aptuveni 520 ZS, no kuriem aptuveni 130 ZS no šīs jaudas tiek nodrošinātas elektriski. Atšķirībā no iekšdedzes dzinēja, kurām trūkst skābekļa un tā jauda samazinās par aptuveni 25 %, tad Rally1 hibrīda automašīnām startēšana virs jūras līmeņa jaudu neietekmēs.

Foto: Honza Fronek

"Ar jaudu būs interesanti," saka Hyundai pārstāvis Tjerī Noivils. "Mēs noteikti jutīsim paātrinājumu, kad tas būs, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai mums viss būtu kārtībā un mēs būtu gatavi pilnībā izmantot hibrīda un papildu jaudas priekšrocības. Kad mums būs paātrinājums, mums vajadzētu būt jaudīgākajiem automobiļiem, ar kādiem esam braukuši Meksikā, taču tas būs arī liels izaicinājums. Šī ir pirmā reize, kad mēs ar šīm automašīnām braucam šādā augstumā, un tas ir pirmais grants rallijs sezonā."

Arī Ots Tanaks pirms rallija starta atzīmēja, ka svarīgi būs tas, lai rallija laikā nebūtu problēmas ar papildus jaudas paātrinājumu, savādāk var tikt zaudēts ļoti daudz laika.


Foto: Honza Fronek

Piektdien ar pirmo numuru trasē dosies WRC kopvērtējuma līderis Ots Tanaks, kamēr viens no galvenajiem rallija favorītiem Sebastjans Ožjē trasē dosies vien piektais, kad jau ceļš būs vairāk attīrīts un saķere būs labāka. Kā pēc trases iepazīšanās atzina sportisti, tad šogad trase esot akmeņaināka, kas nozīmē to, ka ir lielāks risks pārsist riteņus, it īpaši otrajā aplī. Sportisti piebilda, ka, lai uzrādītu labu rezultātu, nepietiks tikai ar ātrumu, bet ir arī vajadzīga veiksme.

''Piektdiena mums būs ļoti izšķiroša un svarīga. Braucot kā pirmajam, tu vari aizvadīt perfektu dienu, bet tajā pašā laikā vari arī būt tālu aizmugurē. Mūsu pirmais mērķis šajā nedēļas nogalē ir, lai sestdien pirms mums startētu pāris mašīnas un tad mēs varētu sākt ķert pārējos, saka 35 gadus vecais Ots Tanaks.


Foto: Honza Fronek

Ceturtdienas vakarā sportisti aizvadīja treniņbraucienus. Tajos ātrākie bija Kalle Rovanpera un Esapeka Lapi, kuri savu ātrāko laiku uzrādīja vien noslēdzošajā iebraucienā. Ja aplūko Shakedown pirmo braucienu (tādā secībā un tādos apstākļos sportisti brauks piektdien), tad ātrākais bija Dani Sordo, kurš no WRC braucējiem brauca viens no pēdējiem, kad trase bija jau attīrīta. Otrs ātrākais bija Ožjē, bet trešais Luis-Pjērs Lubē. Tanaks, kurš startēja pirmais, Sordo zaudēja astoņas sekundes.

Taču īstās cīņas sāksies šodien, kad 16:48 tiks aizvadīts slavenais El Chocolate ātrumposms.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png