profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Šī bija emcionāla uzvara, kas man nozīmē ļoti daudz

Go4speed 13.02.2023 - 23:37 Tanaks: Šī bija emcionāla uzvara, kas man nozīmē ļoti daudz
Foto: Honza Fronek

Aizvadītajās brīvdienās igaunis Ots Tanaks izcīnīja savu otro uzvaru Zviedrijas rallijā, par 18,7 sekundēm apsteidzot Hyundai braucēju Kreigu Brīnu. Pēc diviem no 13 posmiem tieši Tanaks kļuvis par jauno čempionāta līderi.

Tanaks no 2011. līdz 2017. gadam startēja M-Sport komandas sastāvā, bet pēc tam vairākas sezonas viņš pavadīja konkurentu Toyota un Hyundai komandās. Šīs sezonas sākumā viņš atkārtoti parakstīja līgumu ar britu komandu, un izcīnītā uzvara ir komandas pirmā uzvara kopš pagājušā gada Montekarlo rallija, kas notika pirms 385 dienām.


Malkolms Vilsons un Ots Tanaks pēc finiša. Foto: M-Sport

"Šī uzvara man noteikti nozīmē ļoti daudz. Braukt ar jauno automašīnu un sniegt šo rezultātu šiem M-Sport puišiem ir lieliski. Viņiem tas ir liels darbs cīnīties pret tik lieliem rūpnīcu ražotājiem. Esmu pārliecināts, ka viņi no manis saņem diezgan daudz stresa, bet, kamēr tas sniedz rezultātus, tikmēr mēs visi esam uzvarētāji. Ir lieliski būt daļai no šīs komandas," iesāk Ots Tanaks.

''Šī bija laba un nedaudz emocionāla uzvara. Visu nedēļas nogali bija spriedze. Mēs ieradāmies rallijā, patiesībā sakot, daudz neko negaidot. Mēs vienkārši ieradāmies šeit, un mums vienkārši bija jāskatās, ko mēs varam izdarīt. Pirmā diena aizritēja diezgan labi, mēs nebijām tālu no līderiem, un pēc tam mēs centāmies kontrolēt savu tempu un izdarīt spiedienu uz pārējiem puišiem,'' turpina Tanaks.

Neskatoties uz to, ka Tanaks no 18 dopiem ātrāko laiku uzrādīja tikai vienā, stabilais un ātrais sniegums viņam ļāva uzvarēt kopvērtējumā. ''Sākumā noteikti bija nepieciešams nedaudz laika, lai pielāgotos automašīnai, un tas bija neliels izaicinājums. Taču teiktu tā, ka jau sestdien sapratu, kas man jādara, lai uzrādītu labus rezultātus. Teikšu tā, ka mēs īsti neuzvarējām ātrumposmos, bet mēs vienmēr bijām augšgalā. Šķita, ka mūsu stiprā puse šajā nedēļas nogalē bija tā, ka mēs uzturējām augstu vidējo tempu un katrā posmā spējām būt tuvu tiem, kuri uzvar dopos.''


Foto: Vladislav Maschl

Igauņu braucējs piekrīt, ka viņš uz M-Sport puišiem izdara lielu spiedienu, bet bez tā panākumus gūt nevar. ''Servisa parka puišiem, manuprāt, arī bija neliels stress. Noteikti es uz viņiem izdaru ļoti lielu spiedienu, lai viņi būtu pēc iespējas perfektāki. Bet tā jau tas notiek. Nav tādas uzvaras, kas nāk viegli. Mums visiem ir jāiegulda visas pūles.''

Tagad, kad Ots kļuvis par WRC kopvērtējuma līderi, viņam Meksikas rallijā nāksies trasē doties kā pirmajam un attīrīt ceļu, kas, visticamāk, nozīmēs to, ka sacensību pirmajā dienā viņš zaudēs daudz laika. Ots piekrīt, ka šis rallijs nebūs viegls, taču par to viņš domās vēlāk.

''Jā, Meksikas rallijs vienmēr ir izaicinājums. Bet mums par to šodien nevajadzētu domāt. Mēs par to domāsim pēc pāris nedēļām. Bet šodien (svētdien) es, Martins un visa komanda varam nedaudz izbaudīt šo brīdi,” nobeidz Tanaks, kuram šī bija 18.uzvara WRC karjerā.


Rallija rezultāti:


Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png