profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē palielina pārsvaru Montekarlo WRC rallijā

Go4speed 20.01.2023 - 17:31 Ožjē palielina pārsvaru Montekarlo WRC rallijā
Foto: Sophie Graillon

Montekarlo WRC rallijā aizvadīta sacensību otrā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši dopi ar kopējo garumu 105 kilometri. Arī otrajā dienā visi ātrumposmi bija sausi, kas sportistiem īpaši neapgrūtināja riepu izvēli.

Rīta trīs dopos ātrākais bija līderis Sebastjans Ožjē. Ātrs bija arī Elfins Evans, taču pirmā apļa noslēdzošajā dopā Evans pārsita riteni, tādējādi zaudējot 43 sekundes un no otrās vietas atkrītot uz piekto. Tikmēr otrais bija Tjerī Noivils, kurš pēc pieciem dopiem Ožjē zaudēja 32,7 sekundes. Jāpiebilst, ka pirmajā aplī Ožjē cīnījās ar hibrīda problēmām.



Jāatzīmē, ka vēl vairākiem sportistiem piektais dops sagādāja problēmas – vienā no pirmajiem līkumiem mašīnas aizmuguri nedaudz sasita Rovanpera, bet Pjērs-Luī Lubērs noskrēja no ceļa, kā rezultātā viņa automašīnai pazudas stūres pastiprinātājs.





Pēc servisa parka sportisti vēlreiz veic no rīta veiktos dopus. Sestajā posmā ātrākais bija Evans, bet nākamajā Ožjē, kurš turpināja palielināt pārsvaru kopvērtējumā. Pirms dienas noslēdzošā dopa viņš Kalli Rovanperu apsteidza jau par 39,1 sekundēm, bet 39,7 sekundes zaudēja Noivils. ''Varu tagad koncentrēties tīrākai braukšanai, vairs lieki neriskējot,'' tā Ožjē.

Dienas noslēdzošajā dopā ātrākais šī gada rallijā pirmo reizi bija Rovanpera, kuram 1,3 sekundes zaudēja Noivils. Kopvērtējumā līderis pēc pirmas dienas ir Ožjē, kuram seko Rovanpera (+36.0) un Noivils (+37.9). Tanaks, kuram šis pirmais rallijs ar ''Ford Puma Rally1'', pēc pirmās dienas ir ceturtais, bet Esapeka Lapi debijā pie ''Hyundai i20 N Rally1'' stūres pēc pirmās dienas ir astotais. Kā atzina soms, tad viņš ir neizpratnē, kāpēc viņš ir tik lēns, jo automašīna esot laba.


WRC2 klasē ātrs turpināja būt Nikolajs Grjazins, kurš pēc otrās dienas ir pārliecinošs līderis, tuvāko sekotāju, mājinieku Joanu Roselu, apsteidzot par gandrīz pusminūti. Trešais ir vēl viens francūzis Stefans Lefevrs. Kā atzina abi franču sportisti, tad viņi nesparotot, kā Grjazins var būt tik ātrs.


Nikolajs Grjazins

Sestdien sportisti veiks sešus ātrumposmus.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png