profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Ja Montekarlo WRC kāpsim uz goda pjedestāla, būsim apmierināti

Go4speed 19.01.2023 - 11:37 Tanaks: Ja Montekarlo WRC kāpsim uz goda pjedestāla, būsim apmierināti
Ots Tanaks Shakedown posmā

Igauņu rallija braucējs Ots Tanaks pirms gaidāmā Montekarlo WRC rallija atzinis, ka pjedestāls būtu labs sākums viņa atgriešanās ''M-Sport Ford'' komandā.

No četriem paredzamajiem titula pretendentiem (Kalli Rovanperu, Tjerī Noivilu un Elfinu Evansu), Tanaks ir vienīgais, kuram 2023. gadā būs jāapgūst jauna automašīna, taču viņa sākotnējās sajūtas gan pēc testiem M-Sport bāzē, gan pēc Montekarlo testiem ir pozitīvas.

"Testi patiesībā aizritēja diezgan labi. Es teiktu, ka mums diezgan paveicās ar laikapstākļiem, jo mums bija visādi laikapstākļi, tāpēc tas bija diezgan produktīvi. Automašīna testos sniedza labu atgriezenisko saiti un labi reaģēja, tāpēc galvenais ir atrast regulējumus, lai atrastu optimālo līdzsvaru un arī maksimālo veiktspēju. Tas ir tas, kas būs svarīgākais vismaz nākamajos rallijos. Montekarlo rallijā, teiksim, nav nepieciešams, lai viss uzreiz būtu precīzi un līmenī, bet nākamajos rallijos mums noteikti būs nepieciešams, lai viss būtu perfekts. Tieši nākamie ralliji aiz Montekarlo sagādās nedaudz lielākus izaicinājumus,” atklāj Ots Tanaks, kurš piebilda, ka ''Ford Puma Rally1'' noteikti nav sarežģīts auto.



Tanaks uzsvēra, ka viņam nav bāzes regulējumi, ar kuriem strādāt, tāpēc tas, iespējams, ir visgrūtākais adaptācijas procesā.

"Man jāsāk no nulles, kas ir liels darbs, un acīmredzot ir grūti nonākt pie ideāliem regulējumiem vienas vai pusotras testu dienas laikā," turpina Ots. "Tas aizņem diezgan daudz laika un vairāk nobrauktu kilometru. Jā, es noteikti būtu gribējis nobraukt vairāk, lai atrastu labākos regulējumus, bet domāju, ka Montekarlo rallijā tas nav pats svarīgākais. Arī uz nākamajiem rallijiem (Zviedrijā un uz grants rallijiem) mums nav nekādu bāzes regulējumu, tāpēc mums arī tur viss būs jāsāk no nulles. Tas noteikti būs neliels izaicinājums sezonas sākumā, lai atrastu īsto punktu."


Jautāts, ar kādu rezultātu viņš būtu apmierināts sezonas pirmajā posmā, vai tas būtu pjedestāls vai Top 6, Tanaks smaidot atbildēja: "Es patiešām ceru, ka mēs varam sasniegt labāku rezultātu nekā Top 6, tāpēc redzēsim, kā mums tas izdosies. Arī lai finišētu Top 6 parasti vēl ir jāpieliek lielas pūles, bet, teiksim, ja mēs kāpsim uz goda pjedestāla, mēs būsim apmierināti. Mums sezonas sākumā vajag labus punktus, tāpēc ceram, ka tas izdosies. Izskatās, ka šis noteikti nebūs vieglākais Montekarlo rallijs.''

Jāpiebilst, ka no 2017.-2019.gadam Tanaks Montekarlo rallijā ar ''Ford Fiesta WRC'' un ''Toyota Yaris WRC'' trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, bet nākamos trīs gadus ar ''Hyundai'' igauņu sportists bija spiests izstāties savu kļūdu dēļ.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png