profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Montekarlo rallijā WRC2 klasē uz starta izies 27 ekipāžas

Go4speed 10.01.2023 - 10:52 Montekarlo rallijā WRC2 klasē uz starta izies 27 ekipāžas
Foto: Vladislav Maschl

Publicēts pasaules rallija čempionāta (WRC) Montekarlo rallija dalībnieku saraksts. Pavisam kopā uz starta izies 75 ekipāžas.

Jaudīgākajā RC1 klasē startēs desmit ekipāžas. Ar četrām mašīnām startēs ''Toyota Gazoo Racing WRT'' komanda, kur pa punktiem šajā posmā ražotāju ieskaitē cīnīsies Kalle Rovanpera, Sebastjans Ožjē un Elfins Evans, kamēr Takamoto Katsuta par punktiem komandu ieskaitē necīnīsies. Jāpiebilst, ka Rovanperam bija iespēja šajā sezonā startēt ar pirmo numuru uz automašīnu sāniem, bet 2022.gada WRC čempions izvēlējās palikt pie sava 69.


Foto: Honza Fronek

''Hyundai Shell Mobis WRT'' komanda šajā rallijā startēs ar trīs ekipāžām – Tjerī Noivils, Dani Sordo un komandas jaunieguvums Esapeka Lapi, kamēr Kreigs Brīns, kurš dala komandas trešo automašīnu ar Sordo, izlaidīs šo ralliju. Visbeidzot ''M-Sport Ford WRT'' uz starta izies ar trīs ekipāžām – par punktiem komandu ieskaitē cīnīsies Ots Tanaks un Pjers Luī Lubērs, kamēr ar trešo ''Ford Puma Rally1'' automašīnu brauks Džordans Serderidis.

Iespaidīgs sastāvs WRC2 klasē, kur pavisam kopā uz starta izies un par punktiem šajā posmā cīnīsies 27 ekipāžas, kamēr pavisam kopā ar R5 automašīnām šajā rallijā startēs 41 ekipāža.


Foto: Vladislav Maschl

WRC2 klasē par uzvaru cīnīsies ar ''Ford Fiesta Rally2'' startējušais, tikko Austrijas rallijā uzvarējušais Adriens Formo, mājinieki Joans Rosels un Stefans Lefevre (abi - ''Citroën C3 Rally2''), Nikolajs Grjazins, Marko Bulasija, Gregoirs Munsters, Eriks Cais, Kris Ingrams u.c. Jāpiebilst, ka šajā klasē uz starta izies arī franču vecmeistars Fransuā Delekūrs (''Škoda Fabia RS Rally2''), kurš līdz šim šajā rallijā ir startējis 24 reizes! Uz starta ar R5 auto izies arī Olivers Solbergs un Sami Pajari, taču sportisti šajā rallijā par WRC2 klases punktiem necīnīsies.

Jāpiebilst, ka no 41 R5 mašīnām 12 ekipāžas startēs ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'', astoņas ar ''Citroën C3 Rally2'', bet septiņas ar jauno ''Škoda Fabia RS Rally2''.


Foto: Toksport WRT

Rallijs startēs 19.janvāra vakarā ar diviem tumsas ātrumposmiem, bet pavisam kopā sportistiem četrās dienās būs jāveic 18 dopi (325 km).

Līdz šim šajā rallijā pa astoņām uzvarām izcīnījuši Sebastjans Lēbs un Sebastjans Ožjē. Ņemot vērā, ka Lēbs šogad šajā rallijā nestartēs, tad Ožjē būs lieliska iespēja izcīnīt savu devīto panākumu šajā prestižajā rallijā!

Dalībnieku saraksts ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png