profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs Montekarlo WRC nestartēs

Go4speed 20.12.2022 - 00:49 Lēbs Montekarlo WRC nestartēs
Sebastjans Lēbs

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Lēbs atklājis, ka nākamajā mēnesī nepiedalīsies WRC sezonas atklāšanas rallijā, kas notiks Montekarlo.

M-Sport komanda, ar kuru Lēbs šogad izcīnīja savu 80. uzvaru WRC karjerā, ir reģistrējusi trīs ''Ford Puma Rally1'' mašīnas Montekarlo rallijam. Taču Lēbs šajā rallijā nestartēs, jo Montekarlo WRC trases pierakstīšana sāksies dienu pēc Dakāras rallija finiša, kas notiks Saūda Arābijā.


"Montekarlo rallijā es nepiedalīšos," portālam DirtFish atklāj Sebastjans Lēbs. "Tas ir vēl sarežģītāk nekā pagājušajā gadā. Toreiz pēc Dakaras rallijreida finiša starpā bija viena diena līdz Montekarlo rallija trases pierakstīšanai, taču šogad Dakaras rallija finišs ir svētdien, bet Montekarlo rallija trases pierakstīšana sāksies pirmdienas rītā, kas visu padara daudz sarežģītāku. Ja aizvadītu pilnu sezonu, iespējams, būtu variants paspēt, bet tā kā es neaizvadīšu pilnu sezonu, uz Montekarlo nebraukšu".

"Pat, ja es izstātos no Dakaras rallija un piezvanītu komandai, lai teiktu: "Labi, es braucu uz Montekarlo, atrodiet man mašīnu", tas būtu vēl sarežģītāk. Protams, plāns ir pabeigt Dakaru."

Kļuvis zināms, ka līdzās pilnas sezonas braucējiem Otam Tanakam un Pjēram Luī Lūbēram M-Sport komandas sastāvā Montekarlo rallijā startēs privātais grieķu braucējs Džordans Serderidis, kura plānos paredzēti starti arī Meksikā, Sardīnijā un Kenijā.

Tas viss norāda uz nedaudz piezemētu 2023. gada WRC programmu Lēbam, kurš vēl nav apstiprinājis savus nākamās sezonas plānus.


"Godīgi sakot, neesmu īsti pārliecināts, ko darīšu," turpina Lēbs. "Ir daudz dažādu variantu, bet nekas nav apstiprināts. Dakara ir apstiprināta pavisam noteikti, bet pēc tam mums ir plāns startēt pasaules rallijreida čempionātā, taču tas vēl nav pilnīgi simtprocentīgi izlemts. WRC čempionātā, šķiet, es daudz nebraukšu, un arī Extreme E klasē mums vēl jāskatās, kas notiks."

Jāpiebilst, ka Gasa Grīnsmita dalība M-Sport komandā šajā sezonā arī nav skaidra. Viņam ir bijušas sarunas ar Toyota par iespēju šogad braukt ar klientu ''Yaris GR Rally1'' automašīnu, taču, kā saprot DirtFish, arvien mazāk šķiet ticams, ka šī maiņa varētu tikt īstenota.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png