profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport komandai spēcīgs sastāvs WRC2 čempionātā

Go4speed 18.12.2022 - 22:37 M-Sport komandai spēcīgs sastāvs WRC2 čempionātā
Foto: Honza Fronek

M-Sport rallija komanda paziņojusi tos braucējus, kuri komandu pārstāvēs nākamā gada WRC2 čempionātā. Viens no tiem būs Adriens Formo, bet otrs - Gregoirs Munsters, kurš savu rallija karjeru sāka tikai 2017.gadā.

Pēc 2020.gada sezonas Formo, kurš WRC2 klasē izcīnīja trešo vietu, sportists tika paaugstināts uz M-Sport vadošo komandu, kur 2021. gadā viņš ar Tēmu Suninenu dalīja ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu. Taču, kad Suninens sezonas vidū aizgāja no M-Sport, Formo ar ''Ford Fiesta WRC'' aizvadīja atlikušos posmus. Debiju viņš piedzīvoja Horvātijā, kur tika uzrādīts līdz šim viņa augstākais rezultāts WRC – piektā vieta.

Lai arī bija paredzams, ka Formo šogad ar ''Ford Puma Rally1'' aizvadīs pilnu sezonu, diemžēl sekoja vairākas avārijas un kļūdas, kas sezonas izskaņā (arī budžeta apsvēruma dēļ) viņam lika izlaist vairākus posmus.

Piektdien kļuva zināms, ka Formo karjeru turpinās WRC2 čempionātā.


Foto: Honza Fronek

"Es patiešām priecājos, ka ceturto gadu pēc kārtas esmu M-Sport komandas sastāvā, un ar nepacietību gaidu, kad nākamajā mēnesī atkal piedalīšos Montekarlo rallijā," saka 27 gadus vecais Adriens Formo.

"Mums būs iespēja uzreiz pēc Ziemassvētkiem aizvadīt sacensības ar ''Fiesta Rally2'' (Austrijas rallijā), kas būs lieliska sagatavošanās Montekarlo posmam. Vēlos pateikt lielu paldies komandai par man sniegto uzticību un iespēju braukt 2023. gadā, un ar nepacietību gaidu, kad redzēšu, ko mēs kopā varam sasniegt."

Viņa jaunais komandas biedrs būs 23 gadus vecais Munsters, kurš ir viens no daudzsološākajiem jauniešiem Rally2 klasē un kurš kopš 2021. gada bija Hyundai junioru braucēju programmā. Savā karjerā Munsters ir startējis jau vairāk nekā 100 rallijos. Munstera labākais rezultāts WRC2 klasē tika sasniegts sezonas noslēdzošajā posmā Japānā, kur tika izcīnīta uzvara.


Foto: Jerome Deskeuvre

"Nesen biju apmeklējis M-Sport, lai tiktos ar komandu. Infrastruktūra un telpas bija fantastiskas; kā arī komandas darbnīca un jaunā ēka bija diezgan iespaidīga. Nākamā gada plāns ir startēt daudzās Rally2 sacensībās, izmantojot savu iepriekšējo pieredzi un atklājot dažas jaunas sacensības, kurās braukšu pirmo reizi. Man ir jāpielāgojas automašīnai, tāpēc vēlos sasniegt labus rezultātus. M-Sport ir īsta talantu fabrika. Ja paskatās uz Elfinu Evansu, Otu Tanaku, Tjerī Noivilu, tad viņi visi nāk no M-Sport. Manuprāt, tā ir labākā vieta, kur attīstīties kā braucējam. Ar komandu ir patīkami strādāt, un automašīna ir spēcīga. Mums priekšā ir laba sezona, tāpēc koncentrēšos uz to, lai maksimāli izmantotu savu darbu ar komandu, gūtu pieredzi un attīstītos kā pilots," tā Gregoirs Munsters, kurš 2020.gadā bija ERC1 Junior vicečempions.

Komandas direktors Ričards Milleners uzskata, ka ar Formo un Munsteru M-Sport cīņa par WRC2 čempiontitulu šosezon ir "ļoti sasniedzama".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png