profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils izcīna uzvaru Japānā, Lindholms kļūst par WRC2 Open klases čempionu

Go4speed 13.11.2022 - 08:47 Noivils izcīna uzvaru Japānā, Lindholms kļūst par WRC2 Open klases čempionu
Tjerī Noivils

Ar beļģu sportista Tjerī Noivila uzvaru Japānas rallijā svētdien noslēgusies 2022.gada pasaules rallija čempionāta sezona. Otrajā vietā finišēja Ots Tanaks, bet trešo vietu izrāva mājinieks Takamoto Katsuta.

Ja pēc pirmās dienas līderis bija Evans, tad, noslēdzoties otrajai dienai, vadību pārņēma Noivils, Evansu tobrīd apsteidzot par četrām sekundēm. Trešais bija Ots Tanaks, kamēr Kalle Rovanpera pārsita riepu un no trešās vietas atkrita uz 11.pozīciju.

Noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic pieci ātrumposmi. Pirms starta bija paredzams, ka dienas laikā var līt lietus, tāpēc lielu lomu spēlēja pareiza riepu izvēle. Dienas pirmie trīs ātrumposmi pagāja bez lietus, bet noslēdzošajos divos dopos lija. Tas priekšrocību deva Kreigam Brīnam, kurš vienīgais bija izvēlējies startēt ar četrām lietus riepām. Pārējie sportisti bija izvēlējušies gan cietā, gan mīkstā sastāva riepas, kas lietus laikā ļoti apgrūtināja braukšanu.

Pēc svētdienas pirmā ātrumposma Evans no Noivila atpalika tikai 0,6 sekundes, taču otrajā dopā Evans pārsita riteni un zaudēja nepilnas divas minūtes, kopvērtējumā atkrītot uz ceturto vietu. Noslēdzošajos divos dopos sportisti brauca piesardzīgi, jo diezgan spēcīgi lija.


Finišā Noivilam izdevās saglabāt pārsvaru un svinēt savu otro uzvaru sezonā. Otrais palika Ots Tanaks, kuram šis bija noslēdzošais rallijs Hyundai komandas sastāvā. Šis Tanakam bija astotais goda pjedestāls šajā sezonā. Trešā vieta mājiniekam Katsutam, kuram izdevās aiz sevis noturēt Ožjē. Šis Katsutam bija otrais goda pjedestāls WRC karjerā.

WRC2 Open klasē uzvaru izcīnīja Gregoirs Munsters, aiz sevis atstājot Tēmu Suninenu un Emilu Lindholmu. Čempionāta kopvērtējumā par WRC2 Open klases čempionu kļuva tieši Lindholms, bijušā WRC pilota Sebastjana Lindholma dēls. Līdz ar to šogad par WRC, WRC2 Open un WRC3 Open čempioniem kļuva somu sportisti!

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png