profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evans kļūst par Japānas WRC rallija līderi, Sordo sadeg automašīna (VIDEO)

Go4speed 11.11.2022 - 08:07 Evans kļūst par Japānas WRC rallija līderi, Sordo sadeg automašīna (VIDEO)
Foto: Dirtfish

Aizvadīta notikumiem bagāta Japānas WRC rallija pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši sarežģīti ātrumposmi.

Dienas pirmajā dopā ātrākais bija Kalle Rovanpera, kamēr viens no favorītiem Sebastjans Ožjē pārsita riteni un zaudēja divas minūtes un 43 sekundes. Taču daudz sliktāk klājās Dani Sordo, kuram aizdegās un pilnībā sadega ''Hyundai i20 N Rally1'' automašīna.

Jāpiebilst, ka šis ātrumposms bija ļoti viltīgs un sarežģīts, jo tajā vietām sekoja līkums pēc līkuma. Vērojot braucēju onboard video, ātrumposma vidū sportisti vairāk kā minūti brauca tikai ar otro ātrumu, jo trase bija ļoti, ļoti līkumaina. Ja mēs zinām, ka Montekarlo rallijs ir lēns (šogad lēnākā ātrumposma vidējais ātrums bija 86.3 km/h), tad šajā 23,29 kilometrus garajā dopā Rovanperas vidējais ātrums bija tikai 78.8 km/h.


Elfins Evans

Pēc šī incidenta dienas otrais ātrumposms tika atcelts. Pirmā apļa trešajā dopā ļoti ātrs bija Elfins Evans, kurš tuvāko sekotāju apsteidza par 4,3 sekundēm. Diemžēl kārtējā neveiksme Kreigam Brīnam, kurš avarēja, ieskrienot trases barjerās. Jāpiebilst, ka vēlāk trasē tika izkārti sarkanie karogi un dops tika atcelts.

Drāma arī WRC2 Open klasē, kur pirmajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja titula pretendents Kajetans Kajetanovičs. Jāpiebilst, ka šajā klasē no trīs rīta ātrumposmiem WRC2 Open klases braucēji nefinišēja nevienā.


Foto: HMSGOfficial

Pēc servisa parka kļuva zināms, ka piektais dops tiek saīsināts, bet dienas noslēdzošais – atcelts, jo Brīns pēc avārijas sabojāja trases barjeru.

Piektajā dopā vēlreiz ātrākais bija Evans, kurš kopvērtējumā kļuva par līderi. Tikmēr dienas noslēdzošajā dopā ātrākais bija Rovanpera. Dienas izskaņā līderis pēc pirmās notikumiem bagātās dienas ir Evans, kuram seko Noivils un Rovanpera. Ceturtais ir Tanaks.

WRC2 Open klasē līderis pēc pirmās dienas ir Sami Pajari, kuram 5,3 sekundes zaudē Tēmu Suninens. Trešais ir Emils Lindholms, kurš šobrīd ir galvenais favorīts uz WRC2 Open klases titulu.

Rallija otrajā dienā sportisti veiks septiņus ātrumposmus. Pirmā dopa starts sestdien 00:07 pēc Latvijas laika.


Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png