profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Portāls: Lapi pievienosies Hyundai komandai

Go4speed 04.11.2022 - 09:14 Portāls: Lapi pievienosies Hyundai komandai
Foto: Rally Cow

Pēc Ota Tanaka aiziešanas no Hyundai vienības, pēdējās dienās WRC braucēju tirgū iet ļoti karsti. Katru dienu izskan dažādās kombinācijas, kur un uz kādu komandu kurš braucējs varētu doties.

Līdz šim Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala savās intervijās atzina, ka, viņaprāt, komandai, kas izcīnīja abus čempiontitulus, savs sastāvs nav jāmaina. Iepriekš tika ziņots, ka Toyota sastāvā nākamgad pilnu sezonu aizvadīs WRC čempions Kalle Rovanpera un Elfins Evans, bet Sebastjans Ožjē un Esapeka Lapi dalīs komandas trešo automašīnu.

Taču ar negaidītu ziņu ceturtdienas vakarā klajā nāca respektablais portāls Dirtfish, kas vēsta, ka Lapi nākamsezon pievienosies Hyundai vienībai. Ja Toyota sastāvā somu braucējam bija paredzēta daļēja programma WRC, tad Hyundai komanda somu braucējam piedāvā aizvadīt pilnu sezonu. Ja tā notiks, tad šī Lapi būs piektā sezona no sešām, ko viņš aizvadīs, braucot jaunas komandas sastāvā.


Foto: Vladislav Maschl

Šogad 31 gadu vecais soms septiņos rallijos trīs reizes finišēja 3.vietā, kā arī citos rallijos bija līderis, pirms viņš pieļāva kļūdas.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Lapi kopā ar Toyota dosies uz Japānu, lai nākamnedēļ pierakstītu trasi (ar skatu uz nākamo sezonu), kamēr Ožjē piedalīsies sacensībās. Taču DirtFish informācija liecina, ka Lapi šonedēļ palicis Somijā. DirtFish avoti norāda, ka lielākais zaudētājs šajā darījumā, visticamāk, būs Andreas Mikelsens, kurš bija iecerējis atgriezties Hyundai un kurš bija viens no galvenajiem pretendentiem uz Ota Tanaka vietu Hyundai vienībā.

Portāls ceturtdien sazinājās ar Mikelsenu, kurš atzina, ka ir diskutējis ar Hyundai, taču piebilda, ka nekas nav apstiprināts. Tāpat Hyundai komanda esot sazinājusies arī ar Krisu Mīku, lai runātu par iespējamo atgriešanos WRC.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png