profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Hyundai' vadītājs: Kriss Mīke noteikti ir starp kandidātiem uz vietu komandā

Go4speed 26.10.2022 - 22:26 'Hyundai' vadītājs: Kriss Mīke noteikti ir starp kandidātiem uz vietu komandā
Kriss Mīke. Foto: Maciej Niechwiadowicz

Kā ziņo portāls motorsport.com, tad bijušais rallija braucējs Kris Mīke ir iekļauts starp kandidātiem uz vietu ''Hyundai Motorsport'' komandā 2023.gadā. Bijušais Mini, Citroen un Toyota WRC rūpnīcu komandu braucējs ir starp vairākiem kandidātiem, kurus Dienvidkorejas komanda apsver, jo tā vēlas pārkārtot savu 2023. gada braucēju sastāvu.

Hyundai vienība vēl nav apstiprinājusi plānus nākamajai sezonai, lai gan tiek uzskatīts, ka tā turpinās startēt ar trim Rally1 automašīnām. Šobrīd līgums ar Hyundai ir tikai Tjerī Noivilam, jo Ots Tanaks un Olivers Solbergs nākamgad šīs komandas sastāvā nestartēs.

Hyundai komandas direktora vietnieks Žuljēns Monšē apstiprināja, ka viņa telefons pēdējās dienās ir karsts, jo vairāki braucēji sazinājušies ar viņu par iespējamo braukšanu nākamajā sezonā.


Andreas Mikelsens. Foto: Stanislav Kučera

Tiek uzskatīts, ka bijušais ''Hyundai'' un ''Volkswagen'' WRC rūpnīcas pilots Andreas Mikelsens ir viens no favorītiem uz vietu ''Hyundai'' komandā, savukārt cits bijušais ''Hyundai'' pilots Haidens Paddons ir izteicies par iespēju nākamgad piedalīties atsevišķos posmos ar Rally 1 automašīnu.

"Jūs varat izdarīt dažādas likmes, bet noteikti mēs meklējam pieredzējušus braucējus. Uzticamus, kas var labi sadarboties ar inženieriem un ar komandu. Tas ir svarīgi, jo tas atbilst mūsu zīmolam. Mēs skatāmies daudzas lietas. Un, protams, pilotam jābūt ātram,'' saka Žuljēns Monšē.

Monšē atklāja, ka kandidātu sarakstā ir arī Mīke. Pieckārtējais WRC rallija uzvarētājs, 43 gadus vecais sportists pēdējo reizi rallija augstākajā klasē startēja 2019. gadā, ''Toyota'' komandas sastāvā WRC čempionātā ieņemot sesto vietu.

"Kaut kā mana mobilā tālruņa numurs kļūst arvien populārāks nekā jebkad agrāk," Monšē atklāj portālam Motorsport.com, atbildot uz jautājumu, vai braucēji ir sazinājušies ar viņu par 2023. gada sezonu. "Protams, mēs sazināmies un runājam ar daudziem braucējiem, lai uzzinātu, kas notiek. Mēs visu apsveram, taču vēl neko neesam izlēmuši. Bet mums ir diezgan laba ideja."


Kriss Mīke. Foto: Stanislav Kučera

Uz jautājumu, vai starp kandidātiem ir arī Mīke, viņš atbildēja: "Kriss Mīke noteikti ir to braucēju sarakstā, kuru mēs apsveram. Neatkarīgi no tā, vai viņš ir saraksta augšgalā, vidū vai apakšgalā, tā ir mana problēma."

Kopš 2019.gada Mīke ik pa laikam pilda ''Skoda Motorsport'' testa braucēja lomu, lai palīdzētu attīstīt jauno ''Škoda Fabia Rally2 Evo'' mašīnu.

Nesenā intervijā Motorsport.com Polijas izdevumam Mīke apstiprināja, ka būtu ieinteresēts nākamgad piedalīties daļējā WRC programmā. "Darot šo darbu (testējot Škoda), zinu, ka vienīgā labā lieta, ko darīt dzīvē, ir braukt ar automašīnu. Man joprojām ir liela pieredze, kas gūta, strādājot pasaules čempionātā, un es joprojām labi jūtos sporta automašīnā, tāpēc, kas zina, kas notiks. Es noteikti negribētu atgriezties pie pilnas sezonas braukšanas. Manā dzīves posmā man mājās ir ģimene, tāpēc vēlos pavadīt mazliet laika kopā ar viņiem, bet noteikti pāris rallijus labprāt nobrauktu. Nekad nevar zināt, kas notiks. WRC ir maza kopiena, kur vienmēr jātur durvis vaļā, un tad mēs redzēsim. Man ar Škoda ir nobraukti daudzi tūkstoši kilometru, tāpēc redzēsim, kas notiks 2023. gadā."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png