profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ketomā: Iespējams, Latvalam nebūs izšķirošais vārds, vai Toyota komandā piesaistīt Tanaku

Go4speed 26.10.2022 - 11:17 Ketomā: Iespējams, Latvalam nebūs izšķirošais vārds, vai Toyota komandā piesaistīt Tanaku
Akio Tojoda līksmo kopā ar Tanaku. Foto: Zimbio.com

Pēdējās dienās pasaules rallija čempionātā (WRC) karstākā tēma ir igauņu sportists Ots Tanaks. Nesen 2019.gada WRC čempions paziņoja, ka pametīs Hyundai vienību, tāpēc šobrīd ir liela neziņa par to, kurā komandā sportists turpinās savu WRC karjeru un vai vispār Tanaks turpinās braukt rallijā.

Šobrīd izskan daudz un dažādas versijas par Tanaka nākotni. Vieni uzskata, ka Tanaks savu karjeru turpinās Toyota, citi domā, ka tā varētu būt M-Sport komanda, bet izskan arī tādas versijas, ka Tanaks varētu startēt ar savu privāto Red Grey komandu, kuras līdzīpašnieks ir Marko Martins.

Spekulāciju ir daudz un tādas būs tik ilgi, kamēr Ots Tanaks nepaziņos savus plānus 2023.gada sezonai.


Foto: Honza Fronek

Lai arī Tanaka vārds tiek locīts Toyota komandas sakarā, nesen tās vadītājs Jari-Mati Latvala atzina, ka, ja komanda izcīna titulus gan pilotu, gan ražotāju ieskaitēs, tad, viņaprāt, komandai savs braucēju sastāvs nav jāmaina. Taču tajā pat laikā bijušais rallija braucējs piebilda, ka gala lēmums tiks pieņemts Japānā ar komandas īpašniekiem, nevis Somijā, kur bāzējas Toyota komanda un kuru vada Latvala.

Kā vēsta igauņu sport.postimees.ee, tad Toyota prezidents Akio Tojoda varētu vēlēties savai komandai piesaistīt Tanaku un viņam varētu neinteresēt Latvalas nostāja. Tikmēr rallija eksperts un bijušais WRC braucējs Jari Ketomā uzskata, ka Tanaks varētu doties uz M-Sport komandu. "Neredzu nekādu iespēju, ka Toyota vēlētos Tanaka pakalpojumus. Šķiet neprātīgi, ka viņi vēlētos izjaukt pašreizējo dinamiku," tā Jari Ketomā atzina somu MTV Uutiset.

Tajā pašā laikā Ketomā uzskata, ka, ja tomēr Toyota izskatītu Tanaka kandidatūru, tad izškirošais lēmums varētu tikt pieņemts Japānā. ''Iespējams, komandas vadītājam Latvalam nebūs izšķirošais vārds par to, vai piesaistīt Tanaku komandā. Toyotas prezidentam Akio Tojodam ir stingrs viedoklis par lietām un to, kā viņš vēlas rīkoties. Viņi skatās uz rezultātiem un uz to, ko spēj piloti. Viņi novērtē ātrus pilotus. Ja viņi redz Tanaku kā puisi, kurš var uzvarēt un palīdzēt komandai, tad viņi Japānā neklausīsies Latvalu vai Toyota sporta direktoru Kaju Lindstrēmu.''


Foto: Honza Fronek

Ketomā akcentē arī to, ka arī Latvala saprot, ka šajā brīdī viņš nevar komandas prezidentam uzspiest savu viedokli, jo tas varētu apdraudēt viņa paša darbu. "Ja Tanaks pārietu uz M-Sport un uzvarētu pasaules čempionātā, kas ir pilnīgi iespējams, un Tojoda vēlējās viņu savā komandā, bet Somijā tika nolemts citādi, tas komandas vadību (Latvalu un Lindstrēmu) nostādītu ļoti sliktā stāvoklī," turpina Ketomā.

Somu portāls uzskata, ka, ja tomēr Tanaks pievienotos Toyota komandai, visticamāk, Toyota vienību pamestu Elfins Evans, ar kuru līgums tiktu lauzts gadu ātrāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png