profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē par 'saulītes griešanu' saņem naudas sodu (VIDEO)

Go4speed 24.10.2022 - 09:55 Ožjē par 'saulītes griešanu' saņem naudas sodu (VIDEO)
Foto: Sophie Graillon

Spānijas WRC rallija uzvarētājs Sebastjans Ožjē saņēmis rājienu un 1500 eiro lielu naudas sodu par to, ka viņš pēc Spānijas rallija pirms goda pjedestāla ar savu ''Toyota GR Yaris Rally1'', svinot savu 55.uzvaru WRC karjerā, uzmeta saulītes.

Sacensību tiesneši šo Ožjē rīcību atzina par "nedrošu'', jo laukums pirms estakādes nebija pasludināts kā vieta, kur var veikt ''izklaides paraugdemonstrējumus''.

Toyota komandas vadītājs Kajs Lindstrēms atklāja, ka viena no automašīnām, kas pirms estakādes atradās priekšā Ožjē, startēja starta režīmā, kas Ožjē lika domāt, ka tas laukums esot domāts ''izklaides paraugdemonstrējumiem''. Uzklausot tiesnešu lēmumu, komandas vadītājs atvainojās par šo incidentu.

Foto: Sophie Graillon

Neatkarīgi no Ožjē atvainošanās par savu rīcību, tiesneši tomēr nolēma sodīt sportistu, jo saskaņā ar 2022. gada FIA WRC sporta nolikuma 34.1.3. pantu ''izklaides paraugdemonstrējumus'' drīkst veikt tikai tad, ja tas ir atļauts rallija papildus noteikumos. Šajā gadījumā tas nebija paredzēts ne papildus noteikumos, ne arī rallija biļetenā, tāpēc tiesneši uzskatīja šo Ožjē "braukšanu" par nedrošu rīcību.

Šis sods neietekmēja kopvērtējuma rezultātus.

Vēlāk portāls DirtFish sociālajos tīklos, publicējot ziņu par Ožjē saņemto sodu, lasītājiem jautāja, vai šis sods bija katra centa vērts, uz ko Ožjē atbildēja ''Labi ieguldīta nauda, priekš faniem. Izbaudiet vakariņas (laikam domāts FIA amatpersonu virzienā)...''. Arī komentāros visi kā viens atbalstīja Ožjē un piebilda, ka šī no viņa puses bija eleganta atbilde.





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png