profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc 20 gadu pārtraukuma Sāremā rallijā startēs Urmo Āva

Go4speed 07.10.2022 - 07:24 Pēc 20 gadu pārtraukuma Sāremā rallijā startēs Urmo Āva
Foto: Edgars Leonovs

Igauņus pasaules rallija čempionāta (WRC) augstākajā līmenī līdz šim ir pārstāvējuši trīs braucēji – Urmo Āva, Marko Martins un Ots Tanaks. Kļuvis zināms, ka Āva ar ''Subaru Impreza STI'' piedalīsies arī gaidāmajā Sāremā rallijā, kas startēs jau šodien (piektdien).

Pēdējo reizi Āva Sāremā rallijā piedalījās 2002. gadā, bet pēdējo reizi WRC Āva bija redzams startējot pirms 13 gadiem, kad viņš brauca Somijas WRC posmā.

"Labi, ka pēdējo reizi rallija sacensībās neesmu braucis 1992. gadā," smejot stāsta Urmo Āva, kurš 2002. gadā Sāremā rallijā, startējot ar Ford Focus WRC, bija spiests samierināties ar otro vietu, piekāpjoties Margusam Murakam, kurš toreiz pilotēja Toyota Corolla WRC. Un arī šogad abi šie igauņu rallija braucēji būs redzami uz starta Sāremā rallijā. Ja Āvam šis būs tikai piektais rallijs šajā salā, tad Murakas Sāremā ir startējis jau vairāk nekā 20 gadus.

"Šajā rallijā negrasos nevienu tieši izaicināt. Mēs labāk sāksim braukt, un, ja ar automašīnu viss būs kārtībā un temps uzlabosies, būsim apmierināti. Taču, kurš no manis un Muraka būs aizmugurē un kurš priekšā, tas atkarīgs no rallija."


Foto: Timo Anis

Āva igauņu medijiem piebilda, ka viņa šī brīža stūrmanis Janno Sitans ir tas, kurš pierunāja viņu braukt Sāremā rallijā. "Mans labais draugs Sitans mani "masē" jau gadiem ilgi. Viņš ir tas gudrais puisis, kurš mani pierunāja. Viņam jau vairākus gadus bija plāns braukt, bet jautājums bija par to, kad es salūzīšu."

Zināms, ka Āva startēs ar 69 stara numuru, ar tādu pašu, kā WRC startē Kalle Rovanpera.

''Paides rallijā (Āva šogad četros rallijos startējis pa 0 ekipāžu) sēdējām uz zemes, pārrunājām pirmo dienu, kad Gabriels ierosināja, ka tu brauc Sāremā rallijā un mēs tev dosim numuru 69.'' Tieši tas acīgākajiem faniem ļāva vaļu spekulācijām, jo pie 69.starta numura ilgu laiku nebija redzams pilota vārds, tāpēc vairums domāja, ka varbūt tieši Kalle varētu būt tas, kurš startēs šajā rallijā.

''Šobrīd mums pagaidām plāns ir piedalīties tikai šajā rallijā un tad jau redzēsim. Pašlaik mums nav lielu plānu, tāpēc šobrīd galvenais ir nokļūt Sāremā un labi pavadīt laiku. Ir lieliski atbraukt uz Sāremā ralliju, jo šim rallijam ir senas tradīcijas un tas ir ārkārtīgi svarīgs pasākums salai.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png