profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brīna stūrmanis pēc Spānijas rallija noslēgs WRC karjeru

Go4speed 05.10.2022 - 12:11 Brīna stūrmanis pēc Spānijas rallija noslēgs WRC karjeru
Pols Neigls

Īru rallija braucēja Kreiga Brīna stūrmanis Pols Neigls pēc 18 pavadītiem gadiem pasaules rallija čempionātā (WRC) pēc Spānijas rallija noslēgs aktīvo WRC karjeru. Savas WRC karjeras laikā Neigls ir izcīnījis piecas uzvaras un 18 reizes kāpis uz goda pjedestāla, būdams stūrmanis tādiem pilotiem kā Brīns, Kriss Mīke un Andreas Mikelsens.


Foto: Jakub Nazim

Pēc divām nedēļām Spānijā tiks aizvadīts viņa 102. un noslēdzošais rallijs WRC čempionātā, jo 44 gadus vecais sportists nolēmis, ka ir pienācis īstais laiks doties pensijā. ''Rallijs Spānija, kas notiks pēc pāris nedēļām, būs mans noslēdzošais starts WRC. Izstājos no šī sporta veida,'' iesāk Pols Neigls. ''Tas ir nopietns lēmums. Mēs ar Kreigu runājām pēc Sardīnijas rallija, kad finišējām otrie. Jutu, ka man gandrīz pienācis laiks, lai noslēgtu karjeru. Mēs to apspriedām, mēs to apspriedām arī nākamajos pāris rallijos, taču nonācām pie secinājuma, ka noslēgšu karjeru pirms Japānas rallija, lai dotu iespēju jaunajam stūrmanim pirms viņa došanās uz Montekarlo WRC ralliju. Braukt Montekarlo rallijā ir pietiekami biedējoši jebkuram, bet sūtīt jaunu stūrmani uz Col de Turini ātrumposmu tumsā un naktī ir mazliet par daudz. Tāpēc finišēšu Spānijā, bet Kreigs ar jauno stūrmani startēs Japānā. Bet arī es būšu Japānā, lai pēc iespējas vairāk palīdzētu Kreigam."

Brīns un Neigls pirmo reizi kopā brauca 2012. gadā, īpaši nestabilajā Brīna karjeras un dzīves laikā pēc tam, kad Brīns nāvējošā avārijā zaudēja savu labāko draugu un stūrmani Garetu Robertsu. Pols palīdzēja Brīnam izcīnīt tā gada SWRC titulu, kā arī nākamajā gadā kopā ar Brīnu viņš startēja Eiropas rallija čempionātā, taču sezonas vidū viņu ceļi šķīrās, jo Brīns sāka sadarbību ar Skotu Martinu (tagadējo Elfinsa Evansa stūrmani), bet Neigls kopā ar Andreasu Mikelsenu aizvadīja divus rallijus ar ''Volkswagen Polo R WRC''. Kopš 2014.gada Neigls startēja kopā ar Krisu Mīki, ar kuru kopā ''Citroen'' komandas sastāvā viņš arī izcīnīja savas piecas uzvaras WRC.


Foto: Honza Fronek

Kopš 2019.gada Neigls startē kopā ar Brīnu, kuram šogad un nākamgad ir noslēgts līgums ar M-Sport Ford komandu. Šobrīd Brīnam nav viegls periods, jo pēdējos piecos rallijos sportists pieļāvis četras kļūdas. Taču Neigls pilnībā atbalsta Brīnu.

"Jā, Kreigs piedzīvo grūtu periodu, bet visi braucēji piedzīvo grūtus periodus," turpina Pols. ''Kreigs ir viens no konsekventākajiem braucējiem pasaules čempionātā, viņš iegulda milzīgu darbu. Viņš ir piedzīvojis daudz. Mēs visi esam to piedzīvojuši. Viņš no tā pacelsies, un es nākamgad būšu tur, lai atbalstītu viņu visos iespējamos veidos.''


Foto: Vladislav Maschl

Neigls noslēguma atzina, ka viņš nezina, ko darīs tālāk, bet viņš grib palikt sportā. ''Negrasos pilnībā aiziet no visa. Gribētu iesaistīties un kaut ko darīt. Man ir gadiem ilga pieredze. Četrpadsmit WRC posmi nākamgad, tas ir 28 svētdienas prom, kur tu vēl paralēli veic testus. Taču man mājās ir divi mazi bērni. Ja kāds rallijā saslims vai būs kaut kas tamlīdzīgs, es varētu būt superaizstājējs. Tā varētu būt iespēja. Iespējams, varētu aizvadīt dažus rallijus mājās, darīt kaut ko citu, iesaistīties un palikt kopā ar dažiem no šeit esošajiem draugiem, jo tā ir arī mana ģimene pēdējos 20 gadus, un man daudzu no viņiem pietrūks,'' nobeidz Neigls, kurš savas karjeras laikā bijis stūrmanis 280 rallijos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png