profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera kļūst par jaunāko WRC čempionu vēsturē

Go4speed 02.10.2022 - 10:18 Rovanpera kļūst par jaunāko WRC čempionu vēsturē
Jaunie WRC čempioni

22 gadus vecais somu sportists Kalle Rovanpera svētdien kļuvis par jaunāko pasaules rallija čempionu vēsturē! Rovanpera pēc rallija pirmās dienas bija ceturtais, taču pēc devītā ātrumposma somu sportists pārņēma vadību un kļuva par jauno rallija līderi. Turpinājumā Kalle spēja palielināt pārsvaru un finišā viņš par 34,6 sekundēm apsteidza Sebastjanu Ožjē. Trešais, zaudējot 48 sekundes, palika Ots Tanaks. Lai arī noslēdzošajā dopā Kallem pietiktu ar ceturto vietu, lai kļūtu par čempionu, Rovanpera spēja uzrādīt ātrāko laiku, apliecinot savu ātrumu!

''Ir liels atvieglojums pēc tik labas sezonas un beidzot mēs esam te. Lielākais paldies, protams, ir komandai, kuri uzbūvēja šo raķeti – ātru un uzticamu mašīnu. Pat pēc pāris grūtiem rallijiem komanda mums visu laiku ticēja un sniedza atbalstu,'' tā Kalle Rovanpera, kurš savu rallija karjeru uzsāka Latvijā. Jāpiebilst, ka pēdējais somu WRC čempions pirms 20 gadiem bija Markus Gronholms.


Priecīgi bija arī Ožjē un Tanaks, kuri, ātrumposmam vēl norisinoties, pēc finišā teica ''Esmu priecīgs par to, kā man aizritēja šis rallijs. Bija jauka atgriešanās pēc trīs mēnešiem. Taču patiesībā Kalle aizvadīja labāku ralliju un tagad es turu īkšķus, lai šajos sešos atlikušajos kilometros viņam viss izdotos. Kā es jau teicu, mēs šobrīd piedzīvojam jaunu vēsturi,” tā Ožjē, kamēr Tanaks teica šādus vārdus. “Mēs bijām tālu no labām brīvdienām, bet tik un tā – Kalle un Toyota bija stipri un viņi visus pārspēja godīgā un taisnīgā cīņā! Par to nav jautājumu. Ceru, ka Kallem viss izdosies labi.”

Jāpiebilst, ka uz goda pjedestāla Ožjē novilka savu apavu, kurā tika ieliets šampanietis un no kura viņš deva dzert Rovanperam un stūrmanim Jonem.

Sesto vietu absolūti un pirmo WRC2 Open klasē izcīnīja mājinieks Heidons Padons, kamēr otrais palika polis Kajetans Kajetanovičs.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png